MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Let’s talk about Creëren voor/met jong publiek + Niet te missen data voor kinderen, jongeren en hun families

Neem even je agenda erbij voor deze reeks #savethedates met nieuw te ontdekken podiumcreaties voor kinderen, jongeren, families en vrienden

CIRCUIT en PL3MONS op VUIL SPEL Storm Op Komst – Festival
Zondag 6 maart >> Try – Out CIRCUIT + PL3M0NS – installatie, De TU1N D3r PRUTS3N C-Mine, Genk
Zondag 27 maart >> Try – Out CIRCUIT + PL3M0NS – installatie, De TU1N D3r PRUTS3N De Warande, Turnhout
> CIRCUIT is een installatie van Alex Akuete en Nina Plantefève – Castryck voor kinderen en families waar je – via beweging en aanrakingen al spelend met positieve en negatieve ladingen – ontdekt welke muziek je samen kan maken!
> Het idee voor DE TU1N D3r PRUTS3N rees uit het pl3MONs universum, een surrealistische, fokovistische sci-fi installatie ‘Amazing Waste’. Ontdek de wereld van Spitler (Younes Van den Broeck) en het Fokovisme en sta oog in oog met gruwelijke, buitenaardse creaturen (pl3MONs). Betreed een andere wereld die je totaal vreemd is en beleef een onvergetelijke ervaring, waar plastic leeft en planten je aankijken.

Zondag 13 maart >>  SINBAD (7+) van Mohanad Mukhtar & kunstZRataplan, Borgerhout
Een voorstelling van Mohanad Mukhtar over Sinbad, een jongen uit Bagdad die voor het eerst zijn verjaardag viert in een nieuw land.
Sinbad is erg benieuwd en een beetje zenuwachtig voor het feest. Want hoe bereid je een verjaardagsfeest voor, zonder ouders en familie om je heen?
Na de voorstelling worden de kinderen uitgenodigd om samen feest te vieren, verhalen te delen, te dansen, zingen en te snoepen ook!

Donderdag 24 maart >> DE EIGEN LEGENDE van Mike De Ridder – OC NOVA, Antwerpen Kiel
April 2020. Lockdown. Contact met de buitenwereld verloopt voornamelijk digitaal. Mike Pro gaat noodgedwongen met zichzelf in gesprek. Hij probeert om te gaan met de stiltes en het eigen denken. Maar wat is dat denken? In welke mate wordt dat bepaald door onze afkomst, opvoeding en eigen keuzes …Bewegend tussen keuzes en verwachtingen voelen we ons al eens gedwongen om een hokje te kiezen. Of kunnen we hier toch aan ontsnappen? Met alle tools die het internet rijk is, baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over spiritualiteit beweren, gaat hij in zijn YouTube-laboratorium zelf op onderzoek. Een must-see voor jongeren vanaf 14 jaar!

Vrijdag 25 maart >> WIPCOOP Sessions (toonmomenten) met Anna Borodikhina (14+) & Nela DeleuRataplan, Borgerhout
> NIEMANDSLAND voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna Borodikhina’s innerlijke melodie. Anna rapt, zingt, speelt en vertelt over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt. Haar ouders vluchtten met haar als driejarige uit Kazachstan om politieke redenen. Interessant toonmoment om te zien met jongeren vanaf 14 jaar! 

> Nela Deleu onthult met VLAMINGO, een specifiek intiem en herkenbaar liefdesverhaal, een monoloog in documentaire vorm. Nela verhuisde 5 jaar geleden van Bosnië-Herzegovina – waar ze professioneel actrice was en gekend als Nela Djenisijevic – naar België voor de liefde.

++ Prik ook alvast 2 & 3 april in je agenda want dan strijkt onze partner LEZARTSURBAINS in KVS neer voor de 17de editie van haar FESTIVAL waar o.a. Zach Swagga & Junior Akwety, Roxane Hardy, Barhal Cie, Yipoon Chiem … op het programma staan. Meer info over LEZARTSURBAINS Festival, klik HIER.
++ Ondertussen broedt Junior Akwety samen met o.a. Zach Swagga en Aïcha Cissé op een aantal projecten, waaronder ook BUREN-project met jongeren ism OC Nova en Rataplan. In juni zet hij dit onderzoek verder tijdens een residentie in Rataplan. Lees er HIER al meer over.
— 

And last but not least! 14 maart hosten LARF! en De Kopergietery een Gentse LET’S TALK ABOUT.  Artiesten en cultuurwerkers uit kinder en jeugdtheater zitten dan samen om praktijken en ervaringen te delen over Creëren voor/met een jong publiek.

Een eerste editie trapten we najaar 2021 af in hetpaleis tijdens HetTheaterFestival. In Gent zal Enrica Camporesi de gesprekken modereren.

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER en raadpleeg regelmatig de kalerender: klik HIER

Mestizo Arts Platform