MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Mike De Ridder

#lectureperformance #theatre #multidisciplinary#workinprogress / #WIPCOOP2019

Je eigen legende waarmaken, is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt. (De Alchemist)

De Eigen Legende Wat als er een geheim bestond dat de kracht had om ons verleden te veranderen, onze fouten ongedaan te maken, onze ware talenten te leren kennen, en het antwoord op de vraag ‘Waarom ben ik hier op aarde?’ zichzelf te laten openbaren?

Een lecture-performance voor de zoekende ziel die bereid is om alles overboord te gooien. Mike Pro neemt jullie mee doorheen zijn jeugd en jongvolwassenheid waar de zoektocht naar zichzelf en de Bron van Zijn centraal staan, en deelt de vondst van een lang bewaard geheim.

Concept, spel en video: Mike De Ridder. Met de steun van WIPCOOP/Mestizo Arts Platform
SPEELT: seizoen 2021 @ Arenberg

Mike De RidderMike Pro is een selfmade videomaker. Na ruim 5 jaar als ‘one-man production army’ merkte hij dat zijn storytelling en technische kennis niet vanzelfsprekend waren, dus besloot hij in 2017 om zowel de rollen als de camera om te draaien. Plots werd hij de regisseur van zijn eigen werkelijkheid. Op YouTube vertelt hij aan de hand van vlogs, reviews en podcasts wat hem bezighoudt in deze wereld. De making-of van ‘Patser’, de derde film van Adil & Bilal, staat ook te pronken op zijn palmares.
Mike Pro maakte deel uit van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS. Na hun tweede single ‘Zehma’ ging het heel snel voor hen. Ze stonden op allerlei podia en startten een beweging die broodnodig was voor de straatcultuur. Hun muzikaal succes werd opgevangen door theatergezelschap SINCollectief, waaruit een samenwerking en verschillende theaterstukken voortvloeiden waarin ze als collectief of als individu speelden (‘Troost’, ‘Wachten op Gorro’, ‘Rumble in the jungle’). Mike Pro was ook te zien in ‘TITUS’, een voorstelling van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe.

Volg Mike De Ridder op Facebook, Instagram, Youtube en Twitter.

Foto’s: Karolina Maruszak