Het Mestizo Arts Festival (MAF) is het jaarlijks podium van de nieuwe stedelijke kunsten

2 weken lang dompelen dansers, muzikanten, theatermakers, schrijvers en beeldende kunstenaars zichzelf, elkaar en het publiek onder in de bruisende stad. Het Mestizo Arts Festival (MAF) is sinds 2007 het centrale plein van een steeds groter wordende imaginaire stad: het Mestizo Arts Platform. Het festival verenigt alle aanlopen, onderdelen, zijsporen, trajecten en uitlopers. MAF is een jaarlijks herbronningsritueel. Het is een prikkelend avontuur dat stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen, nieuw repertoire uit te bouwen en daarover te reflecteren. De nadruk ligt op innoverende kunstenaars, die gulzig hun eigen talent ontwikkelen en dat van anderen betasten. Het festivalcentrum bevindt zich in Arenberg, maar ook in andere kunstencentra in Antwerpen, Brussel en Mechelen hebben allerhande voorstellingen plaats. Ook de samenwerking met Buenos Aires, Mexico City en andere steden ontvouwt zich op het podium.

Tijdens het Mestizo Arts Festival – coup de théâtre! – is het de collectieve verbeelding die de macht grijpt in de stad. Die collectieve verbeelding is rad van tong en spreekt vele talen. Je hoort er kunstenaars uit alle disciplines de pracht en kracht van de stad bezweren: als liefdesverklaring aan de polis, medina of ciudad. Zo toont het festival de hedendaagse stad als een superdivers en ultracomplex wezen.

#MAF15DEMUUR – 16-31.10
9de editie Mestizo Arts Festival

Speciale focus in 2015: DE MUUR. Muren tussen landen, tussen mensen, reële en virtuele muren, muren als grenzen of net mogelijkheden? Met 150 kunstenaars reflecteerden we over de muren rond en tussen ons. Wat voor sommigen een drempel is, is voor anderen een canvas.

  • MURAL, de muur als canvas: Street Arts vs Schone Kunsten met Diego Rivera als inspiratie;
  • De POLITIEKE MUUR met straffe Spoken Word artiesten; 
  • De Figurant, De Hoeder, Wachten Op Gorro, … voorstellingen ontstaan tussen de muren van onze steden die ons ook OVER DE MUUR laten GLUREN en
  • veel meer!

In de kalender vind je het volledig programma van #MAF15DEMUUR.

Dank aan alle artiesten, partnerorganisaties, vrijwilligers en … publiek!

Mestizo Arts Platform