Jaouad Alloul (2019)

 

MESSIAS

Theatermaker en zanger Jaouad Alloul stapte in 2019 in een residentie van MAP. Na heel wat voorbereidend werk trok hij van 1 tot 17 februari de zaal van Rataplan in om de muzikale theaterperformance #messias te creëren. Meer dan een performance werd het een beleving voor het publiek. Hij toverde Rataplan om tot de tuinen van Eden, nodigde guest artists uit en zorgde voor een funky afterparty. Jaouad Alloul is een theatermaker en zanger die in zijn werk thema’s als gender en identiteit vanuit zijn eigen levenservaring bij het publiek brengt. Hij maakt ook deel van het collectief BeHuman.

Na 9 jaar raapt hij al zijn moed bijeen en keert hij terug naar zijn ouderlijk huis. Hoe is zijn relatie met zijn schepper na 9 jaar? Wat betekenen zijn roots voor hem na 9 jaar en hoe kijkt hij hierop terug? Op zijn drugsgebruik, zijn travestie-verleden, zijn mislukt huwelijk en zijn ontrouw. Welke fouten heeft hij gemaakt? Niet in de ogen van Allah, maar in zijn eigen ogen. Kan hij zichzelf nog recht in de ogen kijken? Wie is zijn Messias?

#Messias is een jazzy-funky theaterconcert met poëtische invloeden.

Cast & Crew: Jaouad Alloul, Aiko Devriendt, Mitya Jansen, Lode Jansen, Ruben Pensaert, Gerben Brys, Haroun Iqbal, Sarah Devos, Serine Ayari, Hinda House,Gloria Abena Biney, Roxette Chikua, Zeno De Bruyn, Mike De Ridder, Sam Bynens, Andrea Paolini, Younes Van den Broeck aka Spitlart, Marie De Hert, Ellen Pollard, Nyira Hens, Selm Wenselaers, Tine De Pourcq – Met partners: Poolhert Productions en Pianofabriek / Residentie met steun van: Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen

 

Mestizo Arts Platform