SCHADUWVLIEGJES Fikry El Azzouzi

Een muzikale, zwarte komedie met Chaib Idrissi en Enrique Noviello.

Twee absurde wezens voeden zich met lijken. De smaken en de geuren vertellen hen hoe elk van deze mensen stierf. Een longontsteking, een hartaanval, of een lotje uit de kanker-tombola. Deze aandoeningen lijken hen niet te deren. Maar met het proeven van hun laatste emoties hebben ze het veel lastiger. Vooral angst, woede, depressie en eenzaamheid. Dat brengt hen helemaal van hun stuk. Die geuren maken niet alleen misselijk, ze doen ook trippen en hallucineren.

Hebben we die gevoelswereld onderschat? Zijn emoties gevaarlijker dan ziektes? En hoe fundamenteel kunnen ze ons als wezens ondermijnen?

Fikry El Azzouzi schrijft voor de twee performers een nieuwe tekst. Beide acteurs stralen een rauwe energie uit, hebben een bedreigend charisma maar ontwapenen door hun humor en lach. De stijl van scenograaf Younes van den Broeck sluit naadloos aan bij dit onderwerp en duo performers.

Raadpleeg HIER de kalender voor de speeldata. En bekijk HIER de making-of Schaduwvliegjes, een korte documentaire van Thijs Paijmans.

Tekst en Regie: Fikry El Azzouzi / Spelcoach: Junior Mthombeni en Cesar Janssens / Dramaturg: Gerardo Salinas / Acteurs: Chaib Idrissi en Enrique Noviello / Scenografie en ontwerp Kostuum Younes Van den Broeck / Kostuum: Kiangana Mupatshi / Muziek:  Enrique Noviello / Coach Beweging: David Ramos Joao & Lisi Estaras / Licht en techniek: Lou Konyk / Productie: Mestizo Arts Platform – Fiëbre vzw, KVS en Rataplan / Coproductie: ARSENAAL/LAZARUS, Arenberg / Spreiding: Thassos / Met steun van: Stad Antwerpen

 

Foto’s © Victoriano Moreno

 

Mestizo Arts Platform