Residenties

 

In samenwerking met Rataplan, KVS, Nau Ivanow, Monty, C o r s o en detheatermaker en met steun van Bovenlokaal Cultuurproject Kunstendecreet Vlaanderen, Stad Antwerpen en Arenberg kon Mestizo Arts Platform 3 jaar (2021-2023) residenties organiseren met Enrica Camporesi, Rona Kennedy, Ester Nadal, Les Mybalés, Junior Akwety, Maryam K. Hedayat, Lucila Guichón, Jennifer Baez Matos, Colectivo Lastesis, Tamayo Okano, Timur Magomedgadzhiev, Marthe Konings, Lila Magnin.

We gaven artiesten ruimte en middelen om hun artistieke praktijk te onderzoeken én actief – voor zichzelf, onder artiesten en met theaters – mee te bouwen aan een community waarin verhalen, vormen en talen elkaar vinden en uitdagen.

Klik hieronder telkens op de naam van de artiest voor meer info over hun onderzoek:

Les Mybalés en Ester Nadal 

Enrica Camporesi en Rona Kennedy

Maryam K. Hedayat, Lucila Guichón, Jennifer Baez Matos & Colectivo LASTESIS 

Junior Akwety

Shared research, shared practices met Tamayo Okano, Marthe Koning, Lila Magnin & Timur Magomedgadzhieve

Via het menu kan je nog andere residenties van voorgaande jaren bekijken: van Jaouad Alloul, Osei Bantu, De loods des doods, Britt Ryckebosch, Enrique Noviello en Alex Akuete & Nina Plantefève Castryck.

BRAINS ON RESIDENCIES

Kunstenaars verder helpen ontwikkelen is een kunst op zich. En die kunst draait niet alleen om geld, niet alleen om contacten. Ze draait ook om ruimte: makers plek en tijd bieden om hun werk te verdiepen, nieuwe wegen in te slaan of samen aan het ontdekken te gaan

In deze BRAINS publicatie (klik HIER) lees je meer over de vijf residenties die tussen 2020-2023 plaats hadden met meer dan vijftien artiesten uit MAP’s netwerk, ingericht samen met meerdere partners. In deze publicatie krijg je meer zicht op het waarom, met wie en hoe de residenties werden ingericht.

Dit groeiende werkdocument met tips en inzichten is bovendien mee gevoed door onze ‘BRAINS rondetafelgesprekken’ op 25 mei 2023 met een 50-tal residenten, artiesten en kunstwerkers.

Samen* gingen we in gesprek over de kunst van ontwikkelen en in residentie gaan.Hun verzamelde ervaringen bieden zeker geen finaal antwoord, maar willen iedereen helpen om de juiste vragen te stellen. Enjoy!

 

 

Mestizo Arts Platform