Osei Bantu (2018)

 

10 dagen huisde collectief Osei Bantu ism Mestizo Arts Platform in Rataplan. Ze onderzochten verschillende verhalen die ze vertalen in muziek, dans, performance en fashion en nodigden ook vrienden WANP en Straatrijk uit.

Osei Bantu is een jong en multidisciplinair collectief die een eigen stempel drukt op de hedendaagse kunsten. Als je mee wil zijn met de nieuwe lichting, de gasten die de kunsten een nieuw gezicht geven, kom dan zeker kijken naar Short Stories. Deze avond was een happening, een beleving van verschillende toonmomenten, dj’s, little food & drinks en een mix van stijlen.

SHORT STORIES
Osei Bantu brengt een fictieverhaal met dans, beweging en fysiek acteerwerk. Gaandeweg ontdek je dat ze niet in de show zitten, dan wel in een repetitie in hun eigen living. Alledaagse problemen duiken op en verstoren de verhaallijn. Het publiek kan zo een blik werpen op de making of van een voorstelling waarin 4 vrienden worstelen in hun creatieproces als mens, als artiest.

BEAT, I JUST WANT TO FEEL YOU
Osei Bantu nodigt Straatrijk uit met hun verhaal over 2 lichamen die zich met elkaar en met zichzelf proberen verbinden. Alles in het leven bestaat dankzij energiegolven. Die trillingen creëren de beats die ons voortdrijven en ons hart doen kloppen. We delen hetzelfde tempo, hetzelfde ritme, worden via onze hartslag met elkaar verbonden. Maar wat gebeurt er als de beat verdwijnt? Van Jenna Jalonen en geproduceerd door Straatrijk met Jonas Verwerft en Jenna zelf. Productie door Straatrijk, in coproductie met Collective Dope.

Met tussenacts door Kammeniboemski & Frederik Selini + DJ Lito Silva /// Foto’s: Karolina Maruszak 

VAN & MET: OSEI BANTU (DAVID RAMOS JOAO, JAY JOFFREY ANANE, LITO SILVA EN JONAS GARRIDO VERWERFT), WE ARE NOT PEOPLE, STRAATRIJK VZW / COLLECTIVE DOPE / ISM MAP / MET STEUN VAN PROVINCIE & STAD ANTWERPEN

Mestizo Arts Platform en Rataplan maken ruimte voor onderzoek om nieuwe vormen van theater, performance, dans en beeldende kunst te brengen. De artiesten geven invulling aan een theaterhuis volgens eigen regels. 

Mestizo Arts Platform