Britt Ryckebosch (2019)

 

Na haar eerste creatie “HEYOKA” (#WIPCOOP 2018), een danstheater performance over de emoties van de man en de kracht van empathie creëerde Britt Ryckebosch tijdens deze residentie (11-26 mei) bij MAP een tweede luik. Met een nieuw team ging ze aan de slag in Rataplan en zette ze haar onderzoek naar de menselijke emoties verder. Hiervoor liet ze zich leiden door de impulsen van haar team, die dus een belangrijke rol hebben in het proces.

Klik HIER voor een verslag over Heyoka en Alrisha, opgemaakt door Lola Dockx

MET: Elsa Mulder, Nina Muñoz, Moïse Kamitatu, Danys Vanderhaeghen, Dabeedin (live muziek) en Britt Ryckebosch / ISM: MAP / Met steun van: Stad Antwerpen en Vlaamse Gemeenschap / Foto’s: Karolina Maruszak

BIO: In de laatste jaren heeft Britt Ryckebosch (28 j) zich ontwikkeld als danser en sinds kort ook als maker. Na haar deelname aan 1000 pieces puzzle in Brussel en Londen, danste ze vervolgens mee in de dansproductie “C’est la procedure” van Cindy Claes en Timiss tijdens I Have A Dream Festival in Zinnema. Ze is dan beginnen schrijven aan haar eerste eigen danstheatervoorstelling “Heyoka” dat ze presenteerde op #WIPCOOP 2018. Met de stukken die Britt maakt samen met haar team wil ze niet enkel het publiek raken maar ook tijdens het creatieproces op zoek gaan naar dieper liggende vragen en antwoorden bij zichzelf, haar team en hun omgeving, in onze samenleving. Graag experimenteert ze met minder voor de hand liggende technieken of een mix van verschillende kunstvormen.

Mestizo Arts Platform