WIPCOOP Jaarwerking

WIPCOOP is een all year round ontwikkelingsparcours in verschillende fases:

Januari-april = Kick-Off nieuwe editie 

Per stad komen de lokale partnerorganisaties van WIPCOOP samen om te bespreken welke artiesten willen deelnemen aan de volgende Work In Progress. Dat kunnen artiesten zijn die zelf bij MAP zijn komen aankloppen, of die door partnerorganisaties getipt worden omdat ze op een idee broeden. MAP gaat met de artiesten in gesprek om kennis te maken en verwachtingen en noden af te toetsen.

Laat ons vóór 1 maart weten als je zou willen meedoen met een Work In Progress:

tine@mestizoartsplatform.be of mulanga@mestizoartsplatform.be

Op deze partnerbijeenkomsten bespreken we ook de processen van artiesten die al eerder deelnamen aan WIP: waar staan ze, wat heeft wie nog nodig…?

Mei = Kennismaking

Per stad komen we met alle artiesten een eerste keer samen tijdens een WIPCOOP COMMUNITY-moment. Zo maken we al kennis en bekijken we hoe de samenwerking verder zal verlopen.

Mei – september = Voorbereidingen 

MAP volgt de betrokken artiesten verder op richting Work In Progress: hoe loopt het repetitieproces, wat met techniek, planning en communicatie, hoe kan je je voorbereiden op de feedbacksessies, …?

September-december = Work In Progress presentaties 

Work In Progress-dagen in Leuven/Mechelen, Brussel, Antwerpen en Gent! In een avondprogramma kan je dan ook veel afgewerkte voorstellingen – #WIPCOOPPLAYS – zien van artiesten uit vorige WIP-edities.

Daarna = To be continued

Samen met de betrokken makers en organisaties bespreekt MAP verdere stappen en volgen we die ook mee op. Met nieuws over #residenties, #sessions en #plays houden we iedereen up-to-date.

Om artiesten in verschillende fases van hun werk te ondersteunen, biedt WIPCOOP in samenwerking met enkele specifieke organisaties nog andere impulsen:

#LET’S TALK ABOUT

Artiesten en organisaties gaan in gesprek over bepaalde thema’s, zoals ‘maken voor een jong publiek’. Zo is er elk jaar tijdens en samen met Het Theaterfestival in september ook een workshop in groep over:

  • hoe ga je als artiest om met feedback
  • hoe bereid je je hier op voor
  • hoe organiseer je dit zelf
  • hoe pitch je je project, vertel je over je makerschap,

#SESSIONS

Toonmomenten van makers die eerder deelnamen aan een WIP-editie. Zo kunnen zij een volgende fase van hun nog onafgewerkte creatie uitproberen voor een gericht publiek (vaak met nagesprek). Dit gebeurt in samenwerking met partners.

#RESIDENTIES

Artiesten krijgen ruimte, tijd en middelen om in alle rust te werken, onderzoeken, creëren, … Ook dit vertrekt vanuit de juiste match en op basis van ieders traject met partnerorganisaties.

#PLAYS

Try-outs of premières van afgewerkte voorstellingen uit een eerdere WIP-editie. Graag geven we die een plek in één van de theaters van het netwerk van partners. Daarnaast geven we ook andere speeldata een extra boost door ze mee te communiceren.

#PROSPECTIE

In januari organiseren we verder een programmatorendag.

Enkele makers tonen hun creatie in volledige of verkorte vorm voor programmatoren en we pitchen nog andere voorstellingen die toeren. Na elk stuk volgt een kort nagesprek. Een mooie eerste opstap voor artiesten om in cultuur- kunstencentra en op festivals te kunnen gaan spelen. We doen dit in samenwerking met theaterbureau Thassos.

Prince K Appiah Prince K Appiah

Vorige edities, nieuws, ...

1 2 3 10
Mestizo Arts Platform