WIPCOOP Jaarwerking

WIPCOOP is een all year round ontwikkelingsparcours in verschillende fases:

Januari-mei = Kick-Off nieuwe editie 

Per stad komen de lokale partnerorganisaties van WIPCOOP samen om te bespreken welke artiesten ze willen uitnodigen om deel te nemen aan de volgende Work In Progress. Dat kunnen artiesten zijn die zelf bij MAP zijn komen aankloppen, of die door partnerorganisaties getipt worden omdat ze op een idee broeden. MAP gaat met de artiesten in gesprek om kennis te maken en verwachtingen en noden af te toetsen.

Laat ons vóór maart weten als je zou willen meedoen met een Work In Progress:

tine@mestizoartsplatform.be of mulganga@mestizoartsplatform.be

Op deze partnerbijeenkomsten bespreken we ook de processen van artiesten die al eerder deelnamen aan WIP: waar staan ze, wat heeft wie nog nodig…?

 Juni = Kennismaking

Per stad komen artiesten en organisaties voor een eerste keer samen tijdens een WIPCOOP COMMUNITY-moment. Ze maken kennis en leggen zo misschien al de eerste kiemen voor een latere samenwerking.

Juni – oktober = Voorbereidingen 

MAP volgt de betrokken artiesten verder op richting Work In Progress: hoe loopt het repetitieproces, wat met techniek, planning en communicatie, hoe kan je je voorbereiden op de feedbacksessies, …?

Oktober-november = Hoogtepunt WIPCOOP

WIP-dagen in Antwerpen, Brussel, Gent en weldra ook in Mechelen! Inclusief een avondvullend programma aan #WIPCOOPPLAYS: afgewerkte voorstellingen van artiesten uit vorige edities.

Daarna = To be continued

Samen met de betrokken makers en organisaties bespreekt MAP verdere stappen en volgen we die ook mee op. Ook met nieuws over #WIPCOOPSESSIONS, #WIPCOOPPLAYS en #WIPCOOPFRIENDS houden we iedereen up-to-date.

Om artiesten in verschillende fases van hun werk te ondersteunen, biedt WIPCOOP in samenwerking met enkele specifieke organisaties nog andere impulsen:

#POWERTALKS

Artiesten gaan in gesprek over hun werk met ervaren dramaturgen, coaches, regisseurs, … Dat gebeurt tijdens en samen met Het Theaterfestival in september.

Dan bieden we ook een workshop in groep aan rond feedback:

  • hoe ga je als artiest om met feedback
  • hoe bereid je je hier op voor
  • hoe organiseer je dit zelf
  • hoe pitch je je project,

#SESSIONS

Toonmomenten van makers die eerder deelnamen aan een WIP-editie. Zo kunnen zij een volgende fase van hun nog onafgewerkte creatie uitproberen voor een gericht publiek (vaak met nagesprek).

#PLAYS

Try-outs of premières van afgewerkte voorstellingen uit een eerdere WIP-editie. Graag geven we die een plek in één van de theaters rond de WIP-dagen in de periode oktober-december. Daarnaast geven we ook andere speeldata een extra boost door ze mee te communiceren.

#PROSPECTIE

In januari organiseren we verder een programmatorendag.

Enkele makers tonen hun creatie in volledige of verkorte vorm voor programmatoren en we pitchen nog andere voorstellingen die toeren. Na elk stuk volgt een kort nagesprek. Een mooie eerste opstap voor artiesten om in cultuurcentra te kunnen gaan spelen. We doen dit in samenwerking met Thassos.

Prince K Appiah Prince K Appiah

Vorige edities, nieuws, ...

1 2 3 8
Mestizo Arts Platform