De Loods des Doods (2017)

Het Fokovisme is een hedendaagse kunststroming, afgeleid van de Engelstalige uitdrukking fuck off. Kunstenaars Spitlart/Spitler, Dimi, Rex en Redouan staan bekend als de pioniers van het Fokovisme en hebben hun Loods des Doods als uitvalsbasis. Het is een vrijhaven met eigen regels en vormen voor de ontwikkeling van nieuw repertoire. Mestizo Arts Platform (MAP) nodigde deze Fokovisten uit om Rataplan om te toveren in een ‘spookhuis’ waarin je als publiek geconfronteerd wordt met je eigen demonen. Gedurende een tiendaagse kregen de Fokovisten vrij spel om te experimenteren met hun obscure afvalwezens, slam poetry, beats en andere artistieke kronkels.

Watch video:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1525432787504674

MAP en Rataplan maken ruimte voor onderzoek om nieuwe vormen van theater, performance, dans en beeldende kunst te brengen. De artiesten geven invulling aan een theaterhuis volgens nieuwe regels. De resultaten zijn niet vastgelegd, noch de publiekservaring, want ook die interactie hoort bij deze zoektocht. 

MET: SITLART/SPITLER, DIMI, REX EN REDOUAN / SPECIAL GUEST: DUCHESSE DIVINE / MET DE STEUN VAN: PROVINCIE ANTWERPEN / WWW.FACEBOOK.COM/LOODS-DES-DOODS

Mestizo Arts Platform