Een overzicht van #MAF16:

Het Programma

#MAF16 ‘De Spelregels’: Droom de kunsten

Wat zijn de spelregels in de stad, in de openbare ruimte en op het podium? Wat mag wel en niet? Wie bepaalt de regels en kunnen we deze veranderen?

In het jaar van de spelregels én de 10de editie van MAF werden we terug geconfronteerd met de regels binnen onze sector. MAF ontving geen financiële middelen van de Vlaamse Gemeenschap. #MAF16 kon enkel doorgaan door samenwerking met een breed netwerk van partnerorganisaties en artiesten. We droomden in 2016 de kunsten.

Enkele highlights:

DE OPENING 10 jaar MAF verjaardagsfeest in ‘DROOM DE KUNSTEN’ café: We lieten artiesten en partnerorganisaties van het MAF-netwerk kort iets vertellen, rappen, zingen, slammen over hun gedroomde kunstensector. + STUDIO URBANIZATION: performance en expo van een installatie rond ‘De wetten van de straat’

MALCOLM X: een nieuwe muziektheatervoorstelling rond de iconische figuur van Malcolm X met slammers, acteurs, muzikanten en dansers. (Regie: Junior Mthombeni / Tekst:  Fikry El Azzouzi / Muziek: Cesar Janssens / KVS)

WORK IN PROGRESS: Gedurende 3 dagen lieten allerlei artiesten een Work In Progress zien. In een feedbackgroep gaan ze in dialoog met programmatoren, dramaturgen, recensenten, … Dit is waar MAF om draait: een voedingsbodem voor de nieuwe stedelijke kunsten! Dit jaar, naast in Arenberg, ook een dag in KVS.

DE WAARHEIDSCOMMISSIE (Action Zoo Humain): In het Oude Justitiepaleis van Antwerpen werd door Chokri en Zouzou Ben Chikha een waarheidscommissie georganiseerd over de ‘Zoo Humains’.

#MAF16 in samenwerking met:

Arenberg, kunstZ, KVS, detheatermaker, De Warande, BOZAR, CC Mechelen, H30 artistieke werkplek, Campo, Urban Woorden, t,arsenaal, Kunstenpunt, CCBE, Monty Kultuurfaktorij, Cultuur District Antwerpen, Formaat, Let’s Go Urban, De Krachtcentrale, DE Studio, pOdiumkunsten, MAS, Victoriadeluxe, Action Zoo Humain, Ambassade Mexico, UNAM, CC Matienzo, Ambassade Argentinië

MAF is een coproductie van Arenberg en Fiëbre vzw (Mestizo Arts Platform)

Nieuws

Mestizo Arts Platform