Een overzicht van WIPCOOP 2018

Het programma

WIPCOOP 2018: WE WORK. WE PROGRESS.

Mestizo Arts Festival, de jaarlijkse hoogmis van de nieuwe stedelijkheid, muteerde in 2017 tot WIPCOOP. Het is een samenwerking voor ontwikkeling en doorstroom van nieuwstedelijke artiesten. WIP staat voor ‘Work In Progress‘, COOP voor ‘coöperatie’. Dit alles ondersteund door Mestizo Arts Platform.

In november kan je een nieuwe lichting artiesten aan het werk zien in Antwerpen, Brussel en Gent. 20 artiesten houden halt op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces en tonen waar ze staan: WORK IN PROGRESS. Het is een unieke ervaring: je kijkt letterlijk naar de toekomst en ziet wat de meeste radars vandaag nog niet detecteren. Voorts dompelen we je onder in nieuwstedelijke dans- en theatervoorstellingen (PLAYS) van artiesten uit vorige edities van WIPCOOP die nu klaar zijn om te touren. Af en toe laten we ook tussenfases van werk zien (SESSIONS).

WIPCOOP is een interstedelijke dialoog waarbij elke stad zijn eigen dynamiek en samenwerkingsverbanden heeft. We houden de vinger aan de pols wat er leeft en bruist en geloven oprecht dat hier de toekomst ontstaat.

Follow WIPCOOP and stay tuned for artists who will shape the cities of the future …

Klik HIER voor het programma (kalender).

Klik HIER voor de programmabrochure in PDF.

Overzicht Programma 2018

SESSIONS @Rataplan: van 12 tot 14 oktober, elke dag 2 toonmomenten van artiesten die vorig jaar een Work In Progress presenteerden en nu bezig zijn met de verdere ontwikkeling van hun voorstelling. Klik HIER voor de flyer. 

WORK IN PROGRESS (november): een voedingsbodem voor de nieuwe stedelijke kunsten! Met nieuwe Work In Progress van 10 Antwerpse artiesten in Arenberg, 5 Brusselse in KVS en 5 Gentse in De Expeditie

PLAYS (november): nieuwstedelijke dans- en theatervoorstellingen uit voorgaande edities die klaar zijn voor de grote podia:

  • LOOPHOLE: Charlotte Goesaert doorbreekt de traditionele barrières tussen performer en publiek. Performer en muzikant Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas spelen een fysieke en verbale strijd om het publiek te verleiden. 
  • Fanon Mixtape: Mathieu Charles, rapper en dichter houdt een monoloog en performancelezing die vertrekt vanuit de denkwereld Frantz Fanon en de witte kaders en (de)kolonisatieprincipes binnen een theatrale context exploreert. 
  • Performing the self – The interview: een man en een vrouw zitten tegenover elkaar. Een protection officer en een asielzoeker wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang. Ze flirten, filosoferen en onthullen hun wederzijdse verwachtingen. Door Enrica Camporesi en Elena Mazzi.
  • Paralelo/Parallel: David Joao, danser gaat samen met twee dansers en slam- en zangtalent Junior Akwetygaat op zoek naar het thuisgevoel in Antwerpen, een stad met meer dan 177 nationaliteiten. Een voorstelling over geluk, liefde, verontwaardiging, onderdrukking, …
  • From Molenbeek with love: Yassin Mrabtifi staat voor het eerst alleen op de planken. Als mens, choreograaf en danser zoekt hij naar manieren om in interactie te gaan met en bruggen te bouwen tussen mensen en gemeenschappen. 
  • Short of Lying: Luanda Casella, schrijfster en perfomer, brengt een verhalende performance over bedrog en de kracht van vertellingen om de werkelijkheid te manipuleren en te verbloemen. (Deze voorstelling speelt in Monty in Antwerpen.)

W I P C O O P = 

Arenberg, KVS, kunstZ, Campo, Victoria Deluxe, Level Up (Toneelhuis & Kavka), Martha!tentatief, De Centrale, d e t h e a t e r m a k e r, Madam Fortuna, NTGent, Kopergietery en Fameus  I.S.M. Let’s Go Urban, Pianofabriek/Citylab, Spreekuur (Podiumkunsten), Rataplan, rekto:verso, Theaterfestival, Globe Aroma, Theater Aan Zee, Lezarts Urbains, fABULEUS, workspacebrussels, Transfo Collect, De Koer, Vooruit, Arsenaal/Lazarus, Bij’ De Vieze Gasten, Zinnema, Kunstenpunt, wp Zimmer, Kif Kif, Stampmedia, Etcetera & Thassos.

Powered by: Mestizo Arts Platform

Met steun van: Vlaamse Gemeenschap

Nieuws

Mestizo Arts Platform