FANON MIXTAPE – Mathieu Charles // #wipcoop

In samenwerking met Arenberg wordt naast de 2 Work In Progress dagen (8 & 9 nov) ook een programma (10-14 nov) aangeboden van voorstellingen die voortkomen uit voorgaande W I P C O O P edities. We dompelen je graag onder in nieuw stedelijk werk met de dans- en theatervoorstellingen Loophole (Charlotte Goesaert), Fanon Mixtape (Mathieu Charles), Performing the self – the interview (Enrica Camporesi & Elena Mazzi) en Paralelo/Parallel (David Joao)

Fanon Mixtape is een monoloog en performancelezing die vanuit de denkwereld van Frantz Fanon vertrekt en niet meteen ergens eindigt. Het is een diasporische blik op witte kaders en gesloten deuren die (de)kolonisatiemechanismen binnen een theatrale context exploreert. Een gesprekstafel waar ook o.a. Sylvia Wynter, Walter Rodney, Audre Lorde, Aimé Césaire, Shailja Patel, Edouard Maunick & James Baldwin aanwezig zijn.

Mathieu Charles is performance-dichter die op verschillende podia in Vlaanderen heeft gespeeld. In het verleden was hij actief als rapper en daarnaast had hij enkele kortstondige ontmoetingen met theater.

MET STEUN VAN: W I P C O O P / MAP


Mestizo Arts Platform