CIRCUIT – Nina Plantefève Castryck & Alex Akuete (2022)

CIRCUIT is een installatie van Alex Akuete en Nina Plantefève – Castryck voor kinderen en families waar je – via beweging en aanrakingen al spelend met positieve en negatieve ladingen – ontdekt welke muziek je samen kan maken!

Alex Akuete en Nina Plantefève Castryck beten als artiest de spits af in een nieuwe residentiesamenwerking tussen wpZimmer, Storm Op Komst Festival en MAP, met een onderzoek dat ze startten in het kader van Antwerp Bijou/Fameus met als werktitel ESSENCE. Ze presenteerden een Work In Progress tijdens Love at First Sight in hetpaleis (sept ’21). In 2022 zetten ze dit onderzoek verder – onder een nieuwe werktitel CIRCUIT – met residentieweken in wp Zimmer in januari en mei 2022, en in het voorjaar try outs in Genk en Turnhout tijdens Storm Op Komst Festival.

CIRCUIT is een elektrisch geladen muzikale installatie waar je zelf de componist bent van het geluid dat je hoort. In deze ruimte willen ze door aanraking mensen muzikaal bij elkaar brengen voor spel en experiment.

CIRCUIT is een muzikaal spel vol klank en geluid voor kinderen en hun families. Over aanrakingen kunnen horen en daarmee geluid maken. Een interactieve installatie waarin je speelt met positieve en negatieve ladingen. Ontdek al bewegend hoe ze met elkaar verbinding maken, elkaar afstoten of aantrekken. Onderzoek hoe lang of kort je geluid kan maken en hoeveel klanken er te ontdekken zijn. Componeer samen de muziek van deze installatie!

Lees meer over CIRCUIT

Klik hier: residentie Alex Akuete en Nina Plantefève Castryck

Klik hier: A residency visit to Alex, Nina and Ayham at wpZimmer

Klik hier: Let’s Talk about Creating for and With the Young

Installatie, geluid en ontwerp: Alex Akuete, Nina Plantefève-Castryck – In samenwerking met: Mestizo Arts Platform, wpZimmer, STORMOPKOMST – Met dank aan: HetPaleis, Fameus
>> Deze residentie kadert in een nieuwe samenwerking tussen wpZimmer, Storm Op Komst en Mestizo Arts Platform.

 

Mestizo Arts Platform