MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Residentie Alex Akuete & Nina Plantefève Castryck

24 januari verwelkomt wp Zimmer Alex Akuete en Nina Plantefève Castryck voor een residentie rond een artistiek onderzoek dat ze startten in het kader van Antwerp Bijou/Fameus met als werktitel ESSENCE. Ze presenteerden een Work In Progress tijdens Love at First Sight in hetpaleis (sept ’21). In 2022 zetten ze dit onderzoek verder – onder een nieuwe werktitel CIRCUIT – met residentieweken in wp Zimmer in januari en mei 2022, om in november 2022 met de installatie te landen tijdens kunstenfestival STORM OP KOMST.

CIRCUIT is een elektrisch geladen muzikale installatie waar je zelf de componist bent van het geluid dat je hoort. In deze ruimte willen ze door aanraking mensen muzikaal bij elkaar brengen voor spel en experiment.

CIRCUIT is een muzikaal spel vol klank en geluid voor kinderen en hun families. Over aanrakingen kunnen horen en daarmee geluid maken. Een interactieve installatie waarin je speelt met positieve en negatieve ladingen. Ontdek al bewegend hoe ze met elkaar verbinding maken, elkaar afstoten of aantrekken. Onderzoek hoe lang of kort je geluid kan maken en hoeveel klanken er te ontdekken zijn. Componeer samen de muziek van deze installatie!

Installatie, geluid en ontwerp: Alex Akuete, Nina Plantefève-Castryck – In samenwerking met: Mestizo Arts Platform, wpZimmer, STORMOPKOMST – Met dank aan: HetPaleis, Fameus
>> Deze residentie kadert in een nieuwe samenwerking tussen wpZimmer, Storm Op Komst en Mestizo Arts Platform.

Nina Plantefève-Castryck Studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en werkte als professionele danseres bij verschillende gezelschappen in Duitsland en Nederland. Ze nam deel aan het internationale solo festival Stuttgart en Gdańsk festival 2019 en was uitgenodigd als gastdanseres voor Tanzart Ost gala 2019 in Giessen en tanzart Ost 2020 met Irene Kalbusch. Tijdens WIPCOOP 2021 presenteerde ze een danssolo als Work In Progress in Arenberg: Isn’t Being Human Enough.

Alex Akuete is danser, schilder, modeontwerper. Hij volleerde zich in hiphop en house dance bij Let’s go Urban en nam deel aan wedstrijden en dance battles zoals So you think you can dance. Hij werkte ook mee aan The Common People, een project van Jan Martens en Lucas Dhont. In 2017 richt hij het artistiek collectief Xray Company op om jongeren kansen te geven tot zelfexpressie. Hieruit ontstaat XRAY ART STUDIO, een platform om kunstzinnige verhalen te schilderen op bestaand/gerecycleerd textiel. Deze creaties toonde hij in Antwerpen (Fameus, Fomu, Kavka) en in het buitenland (Kunstverein Wagenhalle Stuttgart). In 2019 toont hij zijn eerste voorstelling als Work In Progress in Arenberg i.h.k.v. WIPCOOP van Mestizo Arts Platform (MAP). In samenwerking met MAP werkt hij verder en brengt hij Connect with your demons opnieuw in Rataplan, maar nu in combinatie met de solo Paradox, die hij (sept ’20) in opdracht van KVS maakte. Hij is ook 1 van de spelers in Who’s Tupac (KVS/Jr.cE.sA.r).

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER.

Mestizo Arts Platform