MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Residentie Junior Akwety

Junior Akwety combineert 3 onderzoeken in 1 residentietraject

Vanaf 07.02 duikt hij in Rataplan dieper in verschillende disciplines én projecten!  Hij werkt dan verder aan zowel een dansproject, een historisch muziek project en een participatief theaterproject voor en door jongeren.
MY HOUSE is een dansvoorstelling over house muziek en cultuur ism Zach Swagga.
Een onderzoek naar de oorsprong en symbolen van verschillende tradities die de housebeweging en de muziek beïnvloeden.
ROOTS IN ROUTES is een muzikale reis over de connectie tussen Congolese en Cubaanse Rumba muziek ism Enrique Noviello  (Bandoneon & Saxofoon, Murga) en Yodi Omankoy (muzikant, specialist Bantoe muziek)Een onderzoek naar de reis van instrumenten en de evolutie van ritmes door continenten en eeuwen heen.
En BUREN is een participatieve workshopreeks rond theater met en voor jongeren samen met Aïcha Cissé en Nabil Mallat als coaches. Een introductie in het creatieve proces van theater maken.
Via het naspelen van alledaagse scènes kennismaken en inzicht verwerven in het creatieproces van de cultuur van morgen. Deze workshopreeks in Rataplan kadert in een traject dat ze al op het Kiel opstartten.

Junior Akwety is zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem de halve wereld rond, van Los Angeles tot Kaapstad. Hij speelde zichzelf de afgelopen jaren in de kijker in de producties Malcolm X en L’Homme de La Mancha en recent ook in Who’s Tupac? (KVS).

Naast performen, wil hij ook als maker met nieuwe concepten en artistieke talen aan de slag en smeedt hiervoor allianties met artiesten uit verschillende disciplines.

De residenties My House en Roots in Routes zijn in samenwerking met Mestizo Arts Platform en Rataplan.

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER.

Mestizo Arts Platform