MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Alex Akuete

#connectwithyourdemons #paradox #dance #poeticuniverse #integrity #workinprogress / #WIPCOOP2019

The term Angel has no sense of existence without its nemesis demon. They both need one-another to become part of existence, so does black need white to exist as Black.

CONNECT WITH YOUR DEMONS is het resultaat van een artistiek onderzoek naar het onvermogen of de onwil om verbinding te maken met onze demonen, namelijk dat deel in onszelf dat we steeds neigen te vermijden. Vaak uit angst om niet perfect bevonden te worden. Maar ben je perfect als je niet trouw bent aan jezelf?

Cast : Alex Akuete – Bruna Poejo – Mirah Lil – Tijs De Wit / Coaches: Karolien Verlinden, Steven Brys en Nina Plantefève-Castryck. Met de steun van: Fonds Voor Talentontwikkeling, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform en Rataplan.

(PARADOX) is een reflectie van Alex’s persoonlijke zoektocht naar wat juist of fout is, wat goed en wat slecht. Staan mijn eigen waarheden als een paal boven water? Fascinerend hoe vaak ik mezelf tegenspreek en tegelijk blijf vasthouden aan dezelfde principes. Everything is everything and nothing at the same time.

Concept en dans: Alex Akuete / Coach: Gerardo Salinas en Steven Brys / Met de steun van KVS, Mestizo Arts Platform en Rataplan.

Alex Akuete is danser, schilder, modeontwerper. > Van 2014 tot 2016 volleert hij zich in hiphop en house dance bij Let’s go Urban en neemt deel aan wedstrijden en dance battles zoals So you think you can dance. > Hij ontwikkelt een eigen stijl en werkt als danser mee aan The Common People, een project van Jan Martens en Lucas Dhont (première september 2016, DESINGEL) > In 2017 richt hij het artistiek collectief Xray Company op om jongeren kansen te geven tot zelfexpressie. > In 2017 start hij met XRAY ART STUDIO, een platform om kunstzinnige verhalen te schilderen op bestaand/gerecycleerd textiel. Unieke stukken, gebaseerd op verhalen van de artiest of cliënt. Deze creaties worden verwerkt in expo’s/performances op events in Antwerpen (Fameus, Fomu, Kavka) en in het buitenland (Kunstverein Wagenhalle Stuttgart). > In 2017 en 2018 werkt hij samen met choreografen Fanny Heuten, documentairemaakster Leonie Deriemaeker en danseres Evelyne Van Hecke van Moving Ground en participeert hij in de museumnacht in Fomu. > In 2019 toont hij zijn eerste voorstelling als Work In Progress in Arenberg i.h.k.v. WIPCOOP van Mestizo Arts Platform (MAP). In samenwerking met MAP werkt hij verder en toont hij Connect with your demons opnieuw in oktober 2020 in Rataplan, maar nu in combinatie met de solo Paradox, die hij (sept ’20) in opdracht van KVS maakte. In kader van Antwerp Bijou/ Fameus creëert hij met Nina Planteféve-Castryck Essence waarvan ze een Work In Progress toonden op Love at first sight in HETPALEIS (sept ’21). Hij is 1 van de 5 spelers in Who’s Tupac? van Jr.cE.sA.r / NNT & KVS.

Pictures: Victoriano Moreno

 

 
Mestizo Arts Platform