MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Mano Amaro

#WIPCOOP2018 #workinprogress #NOORDSUL #dance

A poetic dance solo about the significance of dance as a keeper of cultural identity.

NOORD/SUL is een solo, waarin Mano Amaro vanuit zijn persoonlijke geschiedenis, een reis maakt. Een reis van bij zijn voorouders in Afrika, via de Portugese slavenhandel naar zijn geboorteplaats Rio Grande do Sul in Brazilië tot zijn huidige woonplaats in Antwerpen. Een verhaal over migratie, cultureel erfgoed, overlevering, segregatie en identiteit, doorspekt met lijden, vallen en opstaan, geloof, verzet en overlevingsdrang. Een beeldende vertelling met muziek, woord, Afro-Braziliaanse- en hedendaagse dans en het carnaval als verbindend element.

Concept en performance: Mano Amaro – Begeleiding en regie: Mike van Alfen – Stemcoach: Isaac Amaro – Lichtontwerp: Grégory Abels – Foto: Karolina Maruszak – Met steun van: Rataplan, Fonds voor Talentontwikkeling/Fameus, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Walpurgis en Stad Antwerpen

Mano Amaro, geboren in Rio Grande do Sul in Brazilië, is danser en choreograaf. Tussen 2010 en 2014 beoefende hij Ori Dança in Europa en Brazilië. Hij danste bij hedendaagse gezelschappen als Contém Dança en Nat Gras. In zijn solowerk toont hij zijn eigen danstaal, geworteld in verschillende Afro-Braziliaanse stijlen en hedendaagse dans.

Foto’s: Karolina Maruszak

Video: Rui De Almeida

Mestizo Arts Platform