MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Zukisa Nante

#theatre #opdracht #workinprogress / #WIPCOOP2019

‘Een wonde voor iemand, is een wonde voor allen’. Ik bedoel: wat is segregatie? Imperialisme? Nee, ik bedoel…. ‘

De Opdracht

Als kleine jongen gaf mijn vader mij een opdracht zonder richting. ‘Zoon, je bent mijn eerste kind, een sterke jongen, met veel macht’. Als kleine jongen en als jongvolwassene begreep ik hem niet. Maar als Zuid-Afrikaan, geboren en opgegroeid tijdens het apartheidsregime, zocht ik naar wat ik echt verlangde.

Onderwijs was de eerste sleutel. Zo vervulde ik de verlangens van Nelson Mandela en mijn ouders. De tweede sleutel:  ‘Een wonde voor iemand, is een wonde voor allen’. Ik bedoel: wat is segregatie? Imperialisme? Nee, ik bedoel….

Zukisa Nante volgde zijn opleiding bij Market Theatre Laboratory in Johannesburg, Zuid Afrika. Hij richtte er de UNISA dramagroep The children of the soil op. In België was hij te zien in o.a. ‘De Blinden’ (LOD muziektheater), ‘Aangespoeld’ (Martha!tentatief & Theater Froefroe), ‘Macbeth’ (kunstZ), ‘Het Vertrek Van De Mier’ (kunstZ/Toneelhuis/HETPALEIS), ‘Hannibal’ (t’ arsenaal & Le Manege), ‘One can never go back’ (kunstZ/MAF WIP2013) en ‘Scarlatti’ (t’ arsenaal) en verscheidene producties van Madam Fortuna: ‘De moed om onvolmaakt te zijn’, ‘Stem Van De Stad’, ‘De Feesten van Pijn en Hoop’ en ‘Als we dansen, zal oma niet sterven’.

Spel: Zukisa Nante / Coach: Luk Nys / Productie: Madam Fortuna / Met de steun van WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

 

Foto’s: Karolina Maruszak

 

 

 

Mestizo Arts Platform