PERFORMING THE SELF – THE INTERVIEW – Enrica Camporesi & Elena Mazzi // #wipcoop

In samenwerking met Arenberg wordt naast de 2 Work In Progress dagen (8 & 9 nov) ook een programma (10-14 nov) aangeboden van voorstellingen die voortkomen uit voorgaande W I P C O O P edities. We dompelen je graag onder in nieuw stedelijk werk met de dans- en theatervoorstellingen Loophole (Charlotte Goesaert), Fanon Mixtape (Mathieu Charles), Performing the self – the interview (Enrica Camporesi & Elena Mazzi) en Paralelo/Parallel (David Joao).

Een man en een vrouw zitten tegenover elkaar. Een protection officer en een asielzoeker wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang. Ze flirten, filosoferen en onthullen hun wederzijdse verwachtingen. Wat als deze ondervraging een maker or breaker is in het leven van de asielzoeker?

“Performing the self – the interview” is een intieme dialoog over geloofwaardigheid en vertrouwen, over taal en vertaalbaarheid, over culturele misverstanden en het uitbeelden van je eigen waarheid. De voorstelling is in het Nederlands, Engels en Arabisch met Nederlandse ondertiteling.

Enrica Camporesi is Arabiste, leerkracht inburgering voor Arabischtalige nieuwkomers en vluchtelingen en theatermaker en Elena Mazzi is beeldend kunstenares.

Voor trailer: klik HIER
Voor interview: klik HIER

TEKST, VORMGEVING: ENRICA CAMPORESI, ELENA MAZZI / SPELERS: MAYA SANNEN, FADY ALGHORRA / COACHES: MOKHALLED RASEM, KOEN VAN KAAM, KRISTIN ROGGHE / FILM: DANIELE ALEF GRILLO / VIDEO TECHNICUS: MILAN DE WAEL  / ONDERTITLES:  LAURIEN VERSMISSEN / PRODUCTIE:  D E T H E A T E R M A K E R, THALIELAB / COPRODUCTIE:  VOORUIT / MET STEUN VAN: W I P C O O P / MAP , STAD ANTWERPEN, MUSUMECI CONTEMPORARY.

Enrica Camporesi is van opleiding Arabiste en onderzoekt sinds 2010 het gebruik in theater van mondelinge getuigenissen over historische feiten waar geen eenduidige geschiedschrijving van bestaat. Vertrekkende van de theaterscène in het naoorlogse Libanon, concentreerde ze zich de laatste jaren over de getuigenissen van vluchtelingen in Europa. Sinds maart 2015 werkt ze in Antwerpen als leerkracht inburgering voor Arabischtalige nieuwkomers en vluchtelingen. Daarnaast werkte ze in Italië, Frankrijk, Libanon en Egypte als vertaalster, PR-manager en theatermaker.

Elena Mazzi is beeldend kunstenares. Haar werk handelt over de relatie tussen de mens en het milieu waarin hij leeft en dagelijks mee moet afrekenen. Met een antropologische aanpak onderzoekt en documenteert ze via optredens, video-installaties, kunstboeken en andere media, een identiteit die zowel persoonlijk als collectief is. Ze verbindt kunst, architectuur, sociologische en geografische kwesties met een origineel perspectief op de dagelijkse aspecten van het sociale leven.www.elenamazzi.com

 


Mestizo Arts Platform