MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Younes van den Broeck

#multidisciplinary #theatre #climatchange #postapocalypse #workinprogress / #WIPCOOP2019

Pollution, dead fish in the ocean
Pollution, pollution, dead fish in the ocean
Lalalalalalalalala tide is high
Kill them with the flow
Wipe them all out and then they will know
Ring the alarm
Another world is dying
Corruption, destruction, tornedos lighting, lava eruptions

PL3MONS

‘PL3M0NS’ is een hybride, Afro-futuristische, multimediale performance in 3D-stijl die drijft op een post-apocalyptisch scenario: klimaatverandering is een feit en de bevolking zit in overlevingsmodus. Buitenaardse, parasitaire wezens vinden via plastic een gastheer om vernieling en verderf te zaaien op aarde. ‘PL3M0NS’ gaat over de roofzuchtige rol van plastic en andere vervuilers. Alle maskers, decors en kostuums zijn door Van den Broeck zelf gemaakt. Hij werkt met professionele artiesten maar ook met jongeren zonder voorafgaande theaterervaring. Deze mix is een grote kracht van zijn werk.

SPEELT: 31.05.2021 Antwerp Bijou @ Zaal Zirkus
Was te zien – 07.11.2019 WIPCOOP @ Arenberg / 19 & 20.09.2019 Love at First Sight @ het paleis

Younes van den Broeck (1991) aka Spitler/Spitlart is woordkunstenaar, performer en beeldend kunstenaar. Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in kunst, woord en beeld. Zijn woordkunst is meestal maatschappij-kritisch. Hij bracht zijn werk reeds in Arenberg, De Studio, hetpaleis, Rataplan en op de Zomer van Antwerpen. Hij geeft ook workshops voor jongeren/kinderen in o.a. hetpaleis, Rataplan en op scholen. In mei 2018 ontving hij de Koningin Mathildeprijs voor het project ‘Beyond beats and bars’ (in samenwerking met Commusaic vzw) waarin jongeren tussen veertien en twintig de kans krijgen om elkaar te leren kennen en een hiphopalbum te maken.
‘PL3MONS’ wordt mee ondersteund door detheatermaker en werd in september 2020 gepresenteerd op ‘Love at first sight’ in hetpaleis.

Regie, dramaturgie, kostuum en scenografie: Younes van den Broeck / Met: Ali Abdi, Alex Aguirre, Yeboah Asiama, Ramos Oseibantu, Ali El Hassani, Christopher Libenge, Serge Junior / Muziek: Redouan Haou Haou, Willy Darktrousers, Younes van den Broeck  / Video: Magnus Dikese, Redouan Haou Haou, Gwilermo / Productie: Younes Van den Broeck, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform & d e t h e a t e r m a k e r

 

 

Mestizo Arts Platform