WIPCOOP Sessions Anna Borodikhina & Nela Deleu

In maart host Rataplan weer een nieuwe WIPCOOP Sessions, met tussentijdse toonmomenten van Anna Borodikhina en Nela Deleu!

In de intieme setting van Rataplan geven deze makers je een unieke blik op de monologen die ze volop aan het ontwikkelen zijn.

Deze Wipcoop Sessions duiken we in de leefwereld van 2 vrouwen die elks op een ander moment in hun leven, een nieuwe start maakten. De ene verliet haar thuisland op jonge leeftijd met haar ouders op zoek naar een veilige toekomst, de ander volgde haar hart.

Anna Borodikhina – NIEMANDSLAND

NIEMANDSLAND is een persoonlijk verhaal over afscheid en aanvaarding, vluchtelingen en migratie, identiteit en onzichtbaarheid. Het voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna Borodikhina’s innerlijke melodie.
Anna rapt, zingt, speelt en vertelt over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt. Haar Tataars islamitische moeder was als dochter van een legerofficier geboren in Oost-Berlijn. Haar vader groeide op in de Sovjetrepubliek Kazachstan, ook Anna’s geboorteland. Haar ouders vluchtten met haar als driejarige naar België om politieke redenen.
NIEMANDSLAND is herkenbaar, authentiek en brengt een boodschap van hoop en erkenning. De performance won de Antwerp Bijou-prijs 2021.
#spoken word #storytelling #zang
 #muziektheater

Credits: tekst, muziek & spel: Anna Borodikhina – Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP – Fameus – Stad Antwerpen
Anna Borodikhina is een podiumdichter, actrice en muzikale performance artieste. Ze brengt spoken word en maakt beats met een loopstation en haar stem waarop ze zingt en rapt. Ze werkte mee in theaterprojecten van Tutti Fratelli, Vers Geweld en won de nationale muziekwedstrijd Violencia. Al 7 jaar lang beklimt ze diverse podia met haar spoken word, muziek of theater. Ze geeft workshops creatief schrijven, performance, beatmaking, theater en rap. Volg haar pagina op Facebook, klik HIER.

Nela Deleu -VLAMINGO

VLAMINGO is een intiem verhaal, een monoloog in documentaire vorm. Een autobiografisch poëtisch spel over integratie. Via persoonlijke ervaringen spit Nela naar een algemeen universeel begrip van:  integratie, inburgering, aanpassing, appreciatie … het belang van het Nederlands en algemene taalontwikkeling. Een zoektocht doorheen culturele en mentaliteitsverschillen. Naar middelen en technieken om deze te overwinnen.
Nela Deleu onthult met VLAMINGO, haar weg om Vlaming te worden, een specifiek intiem en herkenbaar liefdesverhaal. Nela verhuisde 5 jaar geleden van Bosnië-Herzegovina – waar ze actrice was (film & theater) – naar België voor de liefde.
#monoloog #storytelling #theater

Credits: tekst & spel: Nela Deleu – Coach: Nele Vereecken – Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP
Een deel van de tekst verscheen in MO*-Magazine. Klik hier om het artikel te lezen.


Mestizo Arts Platform