Programma 26 & 27.10 Work In Progress WIPCOOP BXL 2022

Laat u verrassen door wat er in de Brusselse artistieke scène wordt klaargestoomd en ontwikkeld!

Woensdag 26 en donderdag 27 oktober geven Désirée Cerocien, Eli Mathieu-Bustos, Lorena Spindler, Alex Masgutov, Naïm Belhaloumi en Emiliano Cedillo een voorproefje van het nieuwe werk dat ze aan het maken zijn.

Elk van hen toont max 30 minuten van diens WORK IN PROGRESS. Daarna volgt een discussie met een groep dramaturgen, coaches, producenten en programmatoren over het gepresenteerde werk en de eventuele steun. Tijdens deze pauzes vertellen andere kunstenaars in Artist Talks het publiek over hun nieuwe initiatieven of projecten.

Join us! Kom naar WIPCOOP BXL in KVS, voor een mix van theater, dans, circus en multidisciplinair werk! Op het programma: gloednieuwe choreografieën, impro’s, beelden en teksten, artistiek onderzoek naar verbinding, verlatenheid, identiteit, ongelijkheid, de politieke betekenis van een lichaam, astrologie, legenden, enz.

WORK IN PROGRESS 26.10 @ KVS_BOX

11h30 // Alex Masgutov SAFE IN THE HANDS OF LOVE? Alex mengt symbolische gebaren, persoonlijke realiteit en sociale evocaties en brengt een solo choreografie die de ervaring van fetisjering belicht.

12h00 // Artist talks & lunch break

13h30 // Emiliano Cedillo
bevraagt identiteit en maatschappij door middel van circus en theater. Zijn eerste solo, LA PAUVRETÉ DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES, is een combinatie van jongleren, acrobatiek, artistiek fietsen en theater.

14h00 // Artist talks

15h00 // Naïm Belhaloumi mengt beweging, muziek en theater. Vertrekkend van een zeer concreet gevoel van verlatenheid, zoekt hij via enkele legenden naar de extase die aan de catastrofe voorafgaat.

WORK IN PROGRESS 27.10 @ KVS_BOX

11h30 // Met FREE DANCE ESCAPE brengt Lorena Spindler performers uit verschillende disciplines samen in een ruimte – die fungeert als een veilige, denkbeeldige en ondersteunende zone – die hen in staat stelt het begrip van verbondenheid met de ander te verkennen. De inspiratie voor FREE DANCE ESCAPE kwam van een TikTok video.

12h00 // Artist talks & lunch break

13h30 // Eli Mathieu-Bustos is een danser-performer wiens lichamelijke virtuositeit de verschillende politieke identiteiten waaruit hij is opgebouwd overstijgt. HAVE A SAFE TRAVEL is onderdeel van een onderzoek naar de alliantie tussen astrologie en dans. Gebaseerd op de De Caelo techniek, zal Eli een werkfase van zijn eerste solo presenteren.

14h00 // Artist talks

15h00 // THE SECRET CYCLES is een verkenning van niet-westerse danscodes, muzikaliteit, folklore en gezelligheid als een sociale praktijk van zorg, vreugde en overleven. Désirée Cerocien presenteert het eerste deel van een heuse trilogie. THE SECRET CYCLES PART 1: LA FIESTA DE LA DELFINA voert je mee naar een verjaardagsfeestje ergens in Latijns-Amerika.

De Work In Progress vindt overdag plaats en de toegang is gratis.

> Noteer ook volgende data voor PLAYS 27.09 – 01.10 Yousra Dahry KHEIR INCHALLAH / Theatre Le Rideau – 27 en 28.10 LA VESTE DU PRÉSIDENT van Lucas Katangila / Kaaistudio’s – 18.11 Jenny Onya Ambukiyenyi met RELIGION? KITEND! / KVS – 01.12 Benno Steinegger en Jovial Mbenga THE CHANCE TO FIND YOURSELF / Campo Victoria (Gent)…

Ontdek ook nieuwe werken >> WIPCOOP #PLAYS in Arenberg met Anna Borodikhina en SESSIONS & Showcases van Sandra Delgadillo, Nina Plantefève – Castryck & Nela Deleu. Bekijk de kalender HIER.

Laat u verleiden door nieuwe dans, theater en multidisciplinaire werken!

Terug naar overzicht WIPCOOP 2022, klik HIER.

 

Mestizo Arts Platform