WIPCOOP Sessions: double bill Nina Plantefève-Castryck en Sandra Delgadillo

13 oktober organiseert Mestizo Arts Platform i.s.m. Rataplan weer een nieuwe WIPCOOP Sessions met werk van Sandra Delgadillo en van Nina Plantefève-Castryck. Na hun Work In Progress in 2021 werken ze verder aan hun voorstelling. Vandaag zie je een volgende fase van ‘Being human, isn’t that enough’ van Nina en toont Sandra/Moving Forward Dance Co & C° de herwerkte versie van ‘FANIA 22’ naar schoolvoorstelling.

Being human, isn’t that enough?
Door Nina Plantefève-Castryck
(B & E) (Being & Enough) ———> BE? Deze vraag vindt zijn weg tussen bestaande vragen. Dit werk is ontstaan uit de vraag: hoe kunnen we een HUMAN RACE bereiken zonder onderverdelingen? Wat als we allemaal silhouetten waren? Geen raciale noch andere uiterlijke verschillen, alleen een kleurrijke wereld bevolkt met onze eigen schaduwen.
Dans & Choreografie: Nina Plantefève-Castryck / Met steun van: WIPCOOP/Mestizo Arts Platform
FANIA 22 – Pop-up
Door Sandra Delgadillo/Moving Forward Dance Co & C°
— 
Door oude verhalen en repertoire uit de jaren ’70 nieuw leven in te blazen, maakt het publiek kennis met verschillende klassiekers van de Latino cultuur. Het is een tribute aan Fania All Stars, een Latin Jazz band die in de jaren ’70 gevormd werd door de samenkomst van Latino’s uit verschillende landen in NYC. De cast bestaat uit performers, dansers en muzikanten oorspronkelijk afkomstig uit verschillende landen in Zuid Amerika en het Caribisch gebied die in Antwerpen wonen. Deze pop-up voorstelling is een mobiel concept dat kan spelen op alternatieve en originele locaties – binnen en buiten, en zelfs gekoppeld aan workshops dans en muziek met de performers na de performance.
Concept en choreografie: Sandra Delgadillo / Dans & muziek: Moving Forward Dance Co & C° / Kostuum: Elif Korkmaz / Styling: Kultuurfabriek ‘Beauty of Art’ / Met steun van vzw AMIGO, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, District Berchem en KBS
Tickets (€ 7 / €10) weldra beschikbaar.


Mestizo Arts Platform