Programma 08 & 09.11 Work In Progress WIPCOOP Antwerpen 2022

Ontdek wat er in de Antwerpse artistieke scène wordt klaargestoomd en ontwikkeld!

Dinsdag 8 en woensdag 9 november geven Ivan Rodrigues Farinha & Denzel Bruckenburg, Louai Hashem, Saif Salloomi & Mustafa Aldoujaily, Paula Kopczyk, Basim Akasha & Nasser Mardnly, Alex Deijman en Timur Magomedgadzhiev & Tamayo Okano een voorproefje van het nieuwe werk dat ze aan het maken zijn.

Elk van hen toont max 30 minuten van diens WORK IN PROGRESS. Daarna volgt een discussie met een groep dramaturgen, coaches, producenten en programmatoren over het gepresenteerde werk en de eventuele steun. Tijdens deze pauzes vertellen andere kunstenaars in Artist Talks het publiek over hun nieuwe initiatieven of projecten.

Join us! Kom naar WIPCOOP Antwerpen in Arenberg, voor een mix van theater, dans en multidisciplinair werk! Op het programma podiumcreaties in ontwikkeling over: migratie, transformatie, integratie, stereotypen over mannelijkheid, de menselijke psyché tot experimenten met beeld, geluid en het lichaam …

 

08.11 @ ARENBERG

11:30 – 12:00 //  Alex Deijmann broedt op THE SMACK UP/REAL MEN, een dansvoorstelling die stereotypen rond mannen openbreekt en een spectrum aan mannelijkheid uiteenzet: hard en zacht, roze en blauw, rond en stekelig, koud en warm, emotioneel en beheerst.

12:00 – 13:30 // Artist Talk & lunch break

13:30 – 14:00 // Voor PARLE MOI DE TOI experimenteren Timur Magomedgadzhiev & Tamayo Okano met geluid, ruimte en het lichaam als methodiek om hun reactie op de echo van de werkelijkheid uit te drukken. Een onderzoek naar het verleden en herinneringen.

14:00 – 15:00 // Artist Talk

15:00 – 15:30 // Ivan Farinha brengt met TRANS TERMINOS  danstheater over volharding.

09.11 @ ARENBERG

11:30 – 12:00 // Paula Kopczyk werkt met BELGIJSKI PROBLEEM aan een tragikomische monoloog over de psyché van de mens, over hoe wij naar de wereld kijken en hoe wij die wereld dikwijls verkeerd interpreteren.

12:00 – 13:30 // Artist Talk & lunch break

13:30 – 14:00 // Basim Akasha en Nasser Mardnly regisseren met 3D een voorstelling over de uitdagingen en innerlijke strijd waar een nieuwkomer mee te maken krijgt wanneer hij probeert te integreren in een samenleving die hem op vele momenten vreemd lijkt.

14:00 – 15:00 // Artist Talk

15:00 – 15:30 // Louai Hashem, Saif Salloomi & Mustafa Aldoujaily een collectief jonge kunstenaars toont een eerste versie van IT’S (NEVER) FUCKED UP een semi autobiografische voorstelling over je plek zoeken in een nieuwe samenleving waarin zowel positieve als negatieve ervaringen de revue passeren en waarin soms tragische situaties een komisch element verbergen.

De Work In Progress vindt overdag plaats en de toegang is gratis.

Meer lezen over de artiesten en hun Work In Progress? Klik HIER om de artiestenpagina te raadplegen.

Ontdek ook nieuwe werken >> WIPCOOP #PLAYS in Arenberg met Anna Borodikhina en #SESSIONS & Showcases van Sandra Delgadillo, Nina Plantefève – Castryck & Nela Deleu. Bekijk de kalender HIER.

JOIN US!

Terug naar overzicht WIPCOOP 2022, klik HIER.

 

Mestizo Arts Platform