Work In Progress BXL WIPCOOP 2021

Voor het zesde jaar op rij strijkt WIPCOOP neer in Brussel.

Deze editie verwelkomt Kaaitheater 27 en 28 oktober artiesten uit de Brusselse scène in de Kaaistudio’s om aan een publiek van professionals en nieuwsgierige kijkers te tonen waar ze staan met de ontwikkeling van hun nieuwe podiumcreaties. Voortaan zullen Kaaitheater en KVS het evenement beurtelings organiseren, jaar om jaar dus. Zo openen beide huizen hun deuren voor nog meer talent uit de bruisende Brusselse scene.

In totaal tonen een 6-tal artiesten of collectieven elk 30 minuten uit hun Work In Progress. Aansluitend gaan zij 1 uur in gesprek met een samengesteld gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks vertellen andere artiesten over nieuw werk, nieuwe initiatieven of projecten in artist talks met het publiek.

WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen. Het voornaamste doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen wanneer af.

WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstensector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus.

De Work In Progress vinden overdag plaats (10u – 17u) en zijn gratis.

De deelnemende artiesten voor WIPCOOP BXL 2021 worden bekendgemaakt eind juni.

In KVS krijg je de kans om afgewerkte voorstellingen (#Plays) te zien, die uit eerdere WIPCOOP-edities voortkomen. Zo gaat op vrijdag 28 oktober Aro Ilè in première, dat je na de WIPCOOP-sessies aansluitend kunt gaan bekijken in KVS. En ook Ouragan behoort tot het #Plays-parcours. Een uitgelezen kans om de groei van deze artiesten van op de eerste rij mee te maken.

MESTIZO ARTS PLATFORM’s WIPCOOP = ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, KAAITHEATER, TONEELHUIS, MARTHA!TENTATIEF, DE CENTRALE, DETHEATERMAKER, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS, 0090, WPZIMMER, CC MECHELEN, ARSENAAL/LAZARUS, RADAR MECHELEN I.S.M. HETPALEIS, OC NOVA, BE HUMAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, VICTORIA DELUXE, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), RATAPLAN, THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, THEATER AAN ZEE, LEZARTS URBAINS, FABULEUS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFO COLLECT, VOORUIT, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, DANSPUNT, THASSOS, SOCHA, KC NONA, DE MAAN, IMPULSION DANCE, ZOMER VAN ANTWERPEN, DESINGEL, WALPURGIS, RAS EL HANOUT, ULTIMA VEZ, BRONKS, CC JACQUES FRANCK/Met de steun van De Vlaamse Overheid