Programma 28.10 WORK IN PROGRESS 2021 @ Kaaistudio’s

Raadpleeg volledig programma WIPCOOP 2021 voor Brussel, Antwerpen en Gent HIER.

09:30 – 10.00 WELKOM met een warm welkomstwoord en een drankje

10.00 – 10.30 WIP#1 LA VESTE DU PRESIDENT Lucas Katangila

Lucas Katangila stelt in KOTI YA RAÏSI, of La Veste Du President in het Swahili, de perverse effecten van de globalisering en het misbruik aan de kaak.

“Au Congo il y a une course au pouvoir, chaque politicien porte une veste pour montrer son pouvoir et s’emparer d’une partie des richesses du pays.”

Met deze danssolo verbindt hij twee werelden in conflict en voert hij strijd voor gerechtigheid, waarheid en herstel. Door de schaduwzijde van een land en regio te belichten: het alledaags geweld, de uitbuiting van de zwarte bevolking tot de plundering van de Afrikaanse rijkdommen, hekelt hij tegelijk het stilzwijgen en de nalatigheid van de supranationale instellingen en westerse media.

10.30 – 11.30 ARTIST TALK

11.30 – 12.00 WIP#2 MOVING MEDITATIONS Briana Ashley Stuart

Met Moving Meditations wil Briana Ashley Stuart de vrijheid van hedendaagse beweging verzoenen met de technische vorm van Stepping, een Afro-Amerikaanse vorm van lichaamspercussie. Door deze schijnbaar ongelijke bewegingsstijlen te laten samensmelten creëert ze ruimte voor nieuwe gedachten en verbeelding rond Stepping. Vanuit experiment en uitwisseling tast ze disciplinaire grenzen af.

“Even though this art form is specific to the African American experience, it emerged from the human need to express oneself and be heard.”

12.00 – 12.30 ARTIST TALK

12.30 – 13.30 SOUP LUNCH

13.30 – 14.00 WIP#3 R’ÊTRE Roxane Hardy

“Wij mensen hebben de behoefte om alles in categorieën in te delen, om te weten of iets zwart of wit is, of iets goed of slecht is, of iets eerlijk of oneerlijk is en juist daarom nemen wij onszelf onder de loep. Onze opvoeding belet ons vrij te zijn. Vrij om naar onszelf te luisteren, vrij om onszelf volop lief te hebben als WIJ – licht en schaduw – tezamen om te ZIJN. Ontwaken is accepteren dat je beide in één bent. Waarom zouden we vechten met wat we zijn?

De performers – Kevin Messa en Roxane Hardy –  proberen hun hele wezen te accepteren. Ze delen hun innerlijke strijd en hoe zij de weg naar het ontwaken ervaren.

14.00 – 15.30 ARTIST TALK

+ Ontdek ook een boeiend avondprogramma met nieuw af werk >> WIPCOOP #PLAYS in KVS met Awoulath Alougbin, Tomas Natamashikiro, Les Mybalés & Ester Nadal en Ilyas Mettioui & Zoé Janssens/Boreal. Raadpleeg de kalender HIER.

Laat je verrassen door nieuwe danscreaties, theater en multidisciplinair werk!

Bekijk HIER het WORK IN PROGRESS programma van woensdag 27.10.

Reserveer alvast je ticket, klik hier.

Terug naar overzicht WIPCOOP 2021, klik hier.

Mestizo Arts Platform