Programma 27.10 WORK IN PROGRESS 2021 @ Kaaistudio’s

09:30 – 10.00 WELKOM met een welkomstwoordje en drankje

10.00 – 10.30 WIP#1 RELIGION? KITEND! Jenny Onya Ambukiyenyi

Esdras en Chadrak proberen allebei in een waanzinnige stormloop een uiterst belangrijke brief te droppen in het centrale postkantoor van Kinshasa. Tegen alle verwachtingen in creëren ze een band en bundelen ze hun krachten, opdat zijzelf én de hele natie zou overleven.

It’s now or never if and only the music is still playing.

Jenny Ambukiyenyi Onya zette in maart 2016 haar eerste stappen in de Brusselse scene met Elikya Na Ngai, over verkrachting van vrouwen in de DRC. In Religion? Kitend! combineert ze opnieuw dans (Hip-Hop, Ndombolo, Krumping en Dancehall) en theater. Het verhaal speelt zich af in Congo, een land dat ze koestert.

10.30 – 11.30 Coffee Break

11.30 – 12.00 WIP#2 KHEIR INCHALLAH Yousra Dahry

“Het ‘Drarisme’ stelde mij in staat om te emanciperen. Het is dankzij het Drarisme dat ik kon scheiden, dat ik het podium opstapte, dat ik het recht opeiste om een hoofddoek te dragen, of om hem als een tulband te dragen, of om naar het strand te gaan met mijn korte broek en een hoofddoek op mijn hoofd!”

Haar liefde voor het drarisme brengt Yousra er ook toe om deze kritisch onder de loep te nemen. Een zoektocht naar de grenzen van die filosofie.

“Je veux parler de mes propres questions: DIEU, l’amour, drari, mes parents et les hommes.”

Yousra Dahry lijkt op 32 lentes al duizend levens geleefd te hebben. Ze was opvoeder, radiopresentator, columnist, journalist, art director en sinds 2016 slam dichteres. Deze creatie is haar eerste one-(wo)man-show.

12.00 – 12.30 ARTIST TALK – Jenny Onya Ambukiyenyi

12.30 – 13.30 SOUP LUNCH

13.30 – 14.00 WIP#3 QUI CHERCHE, DIE VINDT Inès El Bakari & Jad Zeitouni

Ines El Bakari en Jad Zeitouni verdiepen zich in de complexe identiteitsvorming waar zij zelf door zijn gegaan en proberen vragen te beantwoorden waar jongeren met gelijkaardige meervoudige identiteiten dagdagelijks mee zitten.

Het is niet enkel onze zoektocht, maar die van een hele generatie. Et ‘Qui cherche, die vindt’.

Een tweetalige interactieve transdisciplinaire locatievoorstelling met inwisselbare cast in de traditie van het actietheater van Ras El Hanout. Via een mix van workshops, beeldende kunst, kunstgeschiedenis, performance en de identiteitsvraagstukken van een hele generatie, deconstrueren ze vooroordelen door de kwestie van de Vlaamse identiteit aan te pakken.

Qui cherche, die vindt … een artistieke ontmoeting én uitwisseling over een complex thema.

Inès El Bakari en Jad Amine Zeitouni waren te zien in ‘The  D-Word’ en ‘Home Sweet Home’, beide Ras El Hanout producties. Met ‘Qui cherche, die vindt’ willen ze met een heel eigen touch cultureel bewustzijn koppelen aan de vele verschillende manieren waarop ze zich identificeren.

14.00 – 15.00 ARTIST TALK – Yousra Dahry

15.00 – 15.30 First showing van EEN DOCUMENTAIRE OVER WIPCOOP 2020 + Receptie 

+ Ontdek ook een boeiend avondprogramma met nieuw af werk >> WIPCOOP #PLAYS in KVS met Awoulath Alougbin, Tomas Natamashikiro, Les Mybalés & Ester Nadal en Ilyas Mettioui & Zoé Janssens/Boreal. Raadpleeg de kalender HIER.

Laat je verrassen door nieuwe danscreaties, theater en multidisciplinair werk!

Raadpleeg het WORK IN PROGRESS programma van donderdag 28.10 HIER.

Reserveer HIER je gratis tickets.

Mestizo Arts Platform