MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Inès El Bakari & Jad Zeitouni

#workinprogress / #WIPCOOP2021

Qui cherche, die vindt. Ines El Bakari en Jad Zeitouni gaan aan de slag met de complexe identiteitsvorming waar zij zelf door zijn gegaan en proberen vragen te beantwoorden waar jongeren met gelijkaardige meervoudige identiteiten dagdagelijks mee zitten.

Het is niet enkel onze zoektocht, maar die van een hele generatie. Et ‘Qui cherche, die vindt’.

Qui cherche, die vindt is een tweetalige interactieve locatievoorstelling met inwisselbare cast. Een transdisciplinair project, in de traditie van het actietheater van Ras El Hanout dat – via een mix van workshops, beeldende kunst, kunstgeschiedenis, performance, de identiteitsvraagstukken van een hele generatie – vooroordelen wil deconstrueren door de kwestie van de Vlaamse identiteit aan te pakken.

Qui cherche, die vindt …een artistieke ontmoeting én uitwisseling over een complex thema.

Inès El Bakari en Jad Amine Zeitouni zijn beide al enkele jaren actief in Ras El Hanout. Zo waren ze te zien in ‘The  D-Word’ en ‘Home Sweet Home’. Met  ‘Qui cherche, die vindt’ willen ze met een heel eigen touch cultureel bewustzijn koppelen aan de vele verschillende manieren waarop ze zich identificeren.

#PLAYS QUI CHERCHE DIE VINDT

Inès El Bakari & Aicha Cissé / Ras El Hanout

Qui cherche, die vindt portretteert een eeuwige zoektocht onder jongeren die in Brussel zijn opgegroeid tussen Frans, Nederlands en hun moedertaal. Deze in-between kids  zijn niet alleen verloren tussen de verschillende talen, maar ook tussen de verschillende culturen die ermee verbonden zijn.
Samen gaan ze op zoek naar hun identiteit door middel van theater en hedendaagse beeldende kunst. Qui cherche, die vindt weerspiegelt niet alleen hun zoektocht, maar die van verschillende generaties in België.

Een collectieve creatie met Adnane El Haruati, Ibrahim Zaïdi, Souhail Mellas, Ayoub Benali, Juan Pablo Plazas. Naar het oorspronkelijke idee van Inès El Bakari & Jad Zeitouni – Regie: Aîcha Cissé, Inès El Bakari – Scenografie: Juan Pablo Plazas – Artistieke begeleiding: Mohamed Salim Haouach – Met dank aan: Anne Pontegnies / HISK – Coproductie: Ras El Hanout / KVS – Met de steun van Région de Bruxelles-Capitale, Mestizo Arts Platform – Wipcoop, HISK
Mestizo Arts Platform