Bully — Because U Loved Loathing Yourself & Le Vide

DOUBLE BILL

BULLY – BECAUSE YOU LOVED LOATHING YOURSELF

Choreograaf Tomas Ntamashimikiro heeft een missie: een vaste plek veroveren in het klassieke theatercircuit met volwaardige urban dansproducties. Zijn eerste eigen creatie BULLY is een stap in die richting: een korte en krachtige choreografie voor drie dansers met elementen van hiphop, popping, krump, house, locking en waacking.
In 2018 startte Tomas een vooronderzoek rond het thema pesten. Vandaag draait BULLY rond het idee: wat als we depressie zien als een vorm van onszelf pesten? Begeleid door de muziek van een jazzmuzikant, muziekproducer en een r&b-vocalist, toont hij de hele mentale reis. Van het diepte- tot het hoogtepunt, de vicieuze cirkel van zelfhaat en schuldgevoelens. Hoe kan je de cirkel doorbreken?

CHOREOGRAFIE Tomas Ntamashimikiro DANSERS  Remy Mpuki Lutete, Danys “Popping Danys” Vanderhaeghen, Joseph Garbar MUZIEK Fender Mackenson Rooms, Youniss Ahamad, Xavier “Soul Leone” D. Bascho-George COACHING Mohamed Boujarra COPRODUCTIE Zinnema, Straatrijk, Fabuleus

LE VIDE

We schrijven WIPCOOP 2019. Regisseur Ester Nadal is op uitnodiging van Mestizo Arts Platform in Brussel en woont in KVS de voorstelling À Travers L’Autre bij van Les Mybalés. Ester is meteen getriggerd door de danseressen, de tweelingzussen Nathalie en Doris Bokongo Nkumu. Intenties worden geconcretiseerd en na enkele koerswijzigingen, maakt dit nieuwe trio samen met Mestizo Arts Platform -– sinds november 2020 – werk van een artistiek onderzoek en residenties in Antwerpen, Barcelona en Brussel rond het thema ‘Le Vide’ of ‘de leegte’. In een nog te bepalen vrije vorm delen Nathalie, Doris en Ester in KVS hun artistieke reflectie op LE VIDE met het publiek.

DANS Les Mybalés REGIE Ester Nadal PRODUCTIE  Mestizo Arts Platform MET DE STEUN VAN KVS en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rataplan, Nau Ivanow, De Gemeenschap van Vlaanderen en de Stad Antwerpen


Mestizo Arts Platform