WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2022 – Antwerpen

WIPCOOP Antwerpen – 8 & 9 november in Arenberg – is een uitgelezen kans om een blik te werpen op wat er broeit en zich ontwikkelt aan nieuwe artistieke podiumcreaties in de Antwerpse scène!

Ivan Rodrigues Farinha, Louai Hashem, Paula Kopczyk, Bassim Akasha & Nasser Mardnly, Alex Deijmann, Timur Magomedhadzhiev & Tamayo Okano presenteren elk maximum 30 minuten uit hun WORK IN PROGRESS. Aansluitend gaan ze in gesprek met een gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks vertellen andere artiesten over nieuw werk, nieuwe initiatieven of projecten in Artist Talks met het publiek.

Naast de Work In Progress-dagen presenteert Arenberg in november en januari ook afgewerkte voorstellingen – PLAYS – van artiesten die deelnamen aan eerdere WIPCOOP-edities.

De Work In Progress vinden overdag plaats en de toegang is gratis.
Timing Work In Progress 08 & 09.11

08.11 @ ARENBERG

11:30 – 12:00 //  Alex Deijmann broedt op THE SMACK UP/REAL MEN, een dansvoorstelling die stereotypen rond mannen openbreekt en een spectrum aan mannelijkheid uiteenzet: hard en zacht, roze en blauw, rond en stekelig, koud en warm, emotioneel en beheerst.

12:00 – 13:30 // Artist Talk & lunch break

13:30 – 14:00 // Voor PARLE MOI DE TOI experimenteren Timur Magomedgadzhiev en Tamayo Okano met geluid, ruimte en het lichaam als methodiek om hun reactie op de echo van de werkelijkheid uit te drukken. Een onderzoek naar herinneringen en het verleden.

14:00 – 15:00 // Artist Talk

15:00 – 15:30 // Ivan Farinha brengt met TRANS TERMINOS  danstheater over volharding.

09.11 @ ARENBERG

11:30 – 12:00 // Paula Kopczyk werkt met BELGIJSKI PROBLEEM aan een tragikomische monoloog over de psyché van de mens, over hoe wij naar de wereld kijken en hoe wij die wereld dikwijls verkeerd interpreteren.

12:00 – 13:30 // Artist Talk & lunch break

13:30 – 14:00 // Basim Akasha en Nasser Mardnly regisseren met 3D een voorstelling over de uitdagingen en innerlijke strijd waar een nieuwkomer mee te maken krijgt wanneer hij probeert te integreren in een samenleving die hem op vele momenten vreemd lijkt.

14:00 – 15:00 // Artist Talk

15:00 – 15:30 // Louai Hashem, Saif Salloomi & Mustafa Aldoujaily een collectief jonge kunstenaars toont een eerste versie van IT’S (NEVER) FUCKED UP een semi autobiografische voorstelling over je plek zoeken in een nieuwe samenleving waarin zowel positieve als negatieve ervaringen de revue passeren en waarin soms tragische situaties een komisch element verbergen.

+ INFO

Meer info over de artiesten en hun Work In Progress, klik HIER om de artiestenpagina’s te raadplegen.

De Work In Progress vinden overdag plaats en de toegang is gratis.

WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen. Het voornaamste doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen wanneer af.
WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstensector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus.

WIPCOOP = MESTIZO ARTS PLATFORM + ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, KAAITHEATER, TONEELHUIS, RATAPLAN, MARTHA!TENTATIEF, STUK, DE CENTRALE, DETHEATERMAKER, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS, LARF! KAZEMATTEN, PLATFORM 0090, DESINGEL, HETPALEIS, WPZIMMER, ARSENAAL, CULTUURCENTRUM & RADAR MECHELEN, FABULEUS, OC NOVA, BEHUMAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, VICTORIA DELUXE, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), HET THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, EASTMAN, LEZARTS URBAINS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFO COLLECT, VOORUIT, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, MOUSSEM, DANSPUNT, THASSOS, SOCHA, KC NONA, DE MAAN, ZOMER VAN ANTWERPEN, WALPURGIS, RAS EL HANOUT, ULTIMA VEZ, BRONKS, CC JACQUES FRANCK, IMPULSION DANCE, MONTY, DE STUDIO, STORM OP KOMST, VINCENT COMPANY, LE BAMP, GET DOWN AGENCY, CORSO, DE KOER / MET STEUN VAN: VLAAMSE GEMEENSCHAP


Mestizo Arts Platform