MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Kick Off Shared Research by Sharing Practices

Een terugblik door de lens van Victoriano Moreno op het begin van een eerste gezamenlijke residentiedag die van start ging met 𝙨𝙝𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙥𝙧𝙖𝙘𝙩𝙞𝙘𝙚𝙨. ‘Hybride’ dook op als sleutelwoord en geeft samen met ‘experiment’ de dag goed weer.

Marthe Koning reikte ons tools aan om een klankbad te creëren. En we gingen aan de slag met onze stem, melodie en texturen en vormden als het ware een levend loop station. Tamayo Okano liet ons zonder ogen kijken, door ons te richten op de huid en te luisteren naar lichaamswarmte. We mochten innerlijke tijd ervaren, hielden onszelf vast en ontdekten een nieuwe techniek om externe input te blokkeren. Lila Magnifique deelde hoe zij zich mentaal voorbereidt op een dag in de studio en hoe je ‘uit je hoofd gaat’. Een reminder om zeker niet te vergeten ook plezier te hebben. Timur Magomedgadzhiev nam ‘contradicties’ (of was het ’tegenstellingen’?) als uitgangspunt om verhalen te vertellen. Nog voor het begin van de oefening belandden we in een semantische discussie die werd afgesloten met het begrip Homo Duplex.

Kortom, een onvergetelijke ervaring, cultuurwerkers en kunstenaars samen in de repetitiestudio, een mooi begin van een inspirerende uitwisseling. En een les om de volgende keer onze pantoffels mee te nemen, want een dag op de balletvloer doorbrengen op sokken is inderdaad brrr….

Shared Practices, Shared Research – Een residentie in samenwerking met Corso, detheatermaker, Mestizo Arts Platform, Monty en Rataplan. Met steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen

 

Mestizo Arts Platform