MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

BEING HUMAN ISN’T THAT ENOUGH? Een danssolo van Nina Plantefève Castryck

Over Nina Plantefeve Castryck.

We ontmoetten haar voor het eerst als coach van een groep jonge performers die werkten aan het stuk Connect With Your Demons van Alex Akuete (WIPCOOP Sessions 2020 – Rataplan).

Gaandeweg kwamen we meer over haar artistiek parcours te weten. Nina liep school aan de Antwerpse balletschool en toerde later met hedendaagse dansgezelschappen. Maar het lonkte om haar eigen dansstijl en oeuvre te ontwikkelen waarin ze haar passie voor een mix van stijlen, het werken met jonge dansers en haar artistieke repliek op sociale of maatschappelijke realiteiten een plek kan geven.

Zowel voor Rond als Ons Huis, twee voorstellingen die ze met en voor een jong publiek creëerde, verzamelde ze in haar eentje de dansers, regelde repetitieruimtes, middelen, een artistieke en technische crew en een première plek. Een gedrevenheid die mooie resultaten opleverde. Over Ons Huis zal je binnenkort nog meer horen.

In een residentiesamenwerking tussen MAP, wp Zimmer & Storm Op Komst Festival ontwikkelde ze samen met Alex Akuete ook Circuit (2022), een installatie geïnspireerd op hun dansduet Essence of Life, waarin kinderen kunnen experimenteren met beweging en geluid.

In de wandelgangen vingen we nog op dat ze ook mee zal doen met de nieuwe productie Risa van KVS en Jr.cesar.

BEING HUMAN, ISN’T THAT ENOUGH

Tijdens WIPCOOP 2021 zagen we een eerste Work In Progress van de solo Being Human, Isn’t That Enough? Deze keer neemt Nina het publiek mee in een reflectie over mens en maatschappij, naar een utopische wereld. Wat als de wereld enkel bevolkt bevolkt zou zijn door silhouetten, zonder uiterlijke verschillen ? Is mens zijn niet genoeg ?

Kom 17.02 naar Arenberg voor de première BEING HUMAN, ISN’T THAT ENOUGH? – 20:30 – tickets, klik HIER

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER.

Mestizo Arts Platform