Wat we doen

Artistieke vernieuwing en onderzoek in een interstedelijk netwerk van Vlaanderen tot in Rotterdam, Buenos Aires en Mexico City. Een mix van theater, muziek, dans, beeld, … Met MAFfe Vrijdagen, BRAINS, MAPping, Studio Urbanization, Work In Progress en andere concepten gaat MAP op zoek naar wat bruist in de steden. Al dit artistiek geweld komt jaarlijks samen in het Mestizo Arts FESTIVAL.

(ES) Estamos trabajando el site. Por ahora puede leer sobre Mestizo Arts Platform AQUI o contactános por info@fiebre.be. VIDEO TEDTalk Gerardo Salinas: HERE

Meer over de visie van MAP? Bekijk de TedTalk van Gerardo Salinas op TEDxFlandersSalon HIER

De rijkdom van de nieuwe, steeds veranderende, steden.

We leven op een spannend moment in de geschiedenis. Mensen van overal ontmoeten elkaar en leven samen in een geografisch gedeelde ruimte: de stad. Tegelijkertijd zorgen nieuwe technologieën (digitalisering, …) ervoor dat deze stadsbewoners ook in contact blijven met hun thuislanden. Een rijkdom aan informatie, een broeikas van verhalen, bevindt zich in de steden.

Het Mestizo Arts Platform is een avontuurlijke atlas van onze superdiverse steden. In onze dwaaltocht door het labyrint van de stad ontmoeten we kunstenaars die wortelen in haar zinderende straten. Ze mijmeren over wat de stad is en dromen over wat ze kan betekenen. MAP is een liefdesverklaring aan de polis, medina of ciudad.

Een multidisciplinair kunstenplatform en festival

MAP is een platform voor uitwisseling van creatieve impulsen en strategieën van kunstenaars en gezelschappen zowel binnen als over de landsgrenzen heen. Met eigen concepten en projecten en met coproducties en voorstellingen die passen binnen onze vernieuwende visie rond stedelijke kunsten, werken we aan een podium dat een weerspiegeling is van de voortdurend veranderende steden.

We verkondigen de kunst, met alle mogelijke stemmen en tongen. Zo weergalmt ze dwars doorheen onze wervelende straten, waar ze trots schittert. Je hoort er kunstenaars uit alle disciplines de pracht en kracht van de stad bezweren.

De mix, ontmoeting en kruisbestuiving 

We vertrekken vanuit een rijke mix (‘mestizo’) van en dialoog tussen kunstvormen, culturen, organisaties, artiesten en publiek. We verleggen graag onze grenzen tot in het onbekende.

We zoeken naar een gemeenschappelijke taal, schakelen als gekken tussen registers en bemiddelen als een vertaalbureau tussen wereldbeelden. Artiesten vertellen je hoe zij naar de stad kijken en nodigen je uit je blikveld te verruimen.

Community en coöperatie

Met meer dan 50 partnerorganisaties en meer dan 150 artiesten tonen we de culturele rijkdom van de steden. We bouwen bruggen en versterken banden tussen artiesten, culturele instellingen, organisaties buiten het kunstenveld en, uiteraard, de stadsbewoners.

Geprikkeld? Trek dan stevige wandelschoenen aan, hang een verrekijker om je hals en sla wat proviand in. Schrik niet. Het intimiderende geloei en gebrul van de stad vraagt om lef en doorzettingsvermogen. Maar, waarde lezer: durf! En groei mee met de stad. Beklim haar torens en neem daar je tijd om het uitzicht in je op te nemen. De verwarrende complexiteit van de stad bedelt immers om je geduld.