MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Introducing Lila Magnifique

Danseres & choreografe Lila Magnin verkent als Lila Magnifique de mogelijkheden van alles wat ‘gives life to what you hear‘ en omgekeerd. Tijdens de Shared Practices residentie duikt ze in een nieuw onderzoek.

Deze keer focust ze op muziek. In een hybride experiment naar storytelling over muziek en het lichaam, zoekt ze naar verbanden. Wat geeft leven aan wat je hoort en omgekeerd, hoe geeft wat je hoort vorm aan het leven? En hoe breng je het hybride aan muziek, tekst en dans op scène? 
Met laptop en keyboard trekt Lila Magnifique vanaf 13 maart naar Corso, Rataplan en Monty om reeds bestaande muzikale ideeën tot leven te wekken.Terwijl ze de correlaties tussen muziek, tekst, dans en betekenis onderzoekt, ontwikkelt ze een discours over haar praktijk. Ze begint met 5 nummers, vernoemd naar bestaande of mythologische vrouwelijke figuren. Voor elk onderzoekt ze een thema dat ofwel verband houdt met: de betekenis van hun naam, hun eigenschappen of hun verhaal. Het stuk wordt “een verlengstuk van de fysieke persoon die daadwerkelijk heeft bestaan, een hommage aan hen”. En – door de naam – gezien worden als een met leven gevulde entiteit. Met een eigen levenspad, los van zijn maakster. Precies hetzelfde als haar kind zou zijn. Geschiedenis schrijven.

Mogen hun namen gezegd, gehoord en herinnerd worden.

Shared Practices. Een residentie in samenwerking met Corso, detheatermaker, Mestizo Arts Platform, Monty en Rataplan. Met steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen
Foto © Romane Iskaria

 

Mestizo Arts Platform