MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

A Talk with Işıl Bıçakçı

 It’s just a period. Temporary period. Don’t take it personal. Don’t protest. Keep it up. Perform. Produce. Provide. Procreate… Proceed.

Wat inspireert je als kunstenaar?

Işıl: Filosofie, alle vormen van kunstwerken en wetenschap.

Hoe is je artistieke parcours tot nu toe verlopen?

Işıl: Vol nieuwsgierigheid, onderzoek, pijn, vreugde, massa’s werk & hoop.

Wat heeft je ertoe aangezet om CAGE-FREE te maken?

Işıl: Druk.

Wat onderscheidt je van andere kunstenaars?

Işıl: Ik geloof dat alle kunstenaars een unieke manier hebben om zich uit te drukken en verhalen te vertellen op basis van hun ervaringen in hun leven. In die zin is authenticiteit wat een kunstenaar/mij onderscheidt van anderen en tegelijk bindt.

Wat is je favoriete onderdeel van de voorstelling? 

Işıl: Het moment waarop ik op de eieren ga staan.

Als the sky the limit was, wie zou er dan in je dream team zitten?

Işıl: Aliens

CAGE FREE is noch vegetarisch manifest, noch een pleidooi voor de consumptie van gevogelte. Geïnspireerd door het leven van een kip, vindt Işıl Bıçakçı een aantal opvallende overeenkomsten tussen de mensheid en haar gevederde vrienden. 

CAGE FREE PLAYS Try-out 29.09 ‘Bij De Vieze Gasten / 26.10 NTGent Minnemeers 

Işıl Bıçakçı (°1986, İstanbul) studeerde af in Computerwetenschappen maar haar interesse verschoof al snel. Na een opleiding Hedendaagse Dans aan het Conservatorium van de Mimar Sinan Fine Arts University, volgde een acteeropleiding aan de Theateracademie in Istanbul. Işıl liep stage bij Ann Van den Broek en na haar afstuderen werd ze lid van de Staatsopera van Istanbul en het Ballet-Modern Dance Ensemble (MDTİst). Ze verhuisde naar België in 2021 en werkt hier als freelance choreograaf, performer en instructeur.
Concept, Choreography, Performance/Text Işıl Bıçakçı Light Design Luc Schaltin Music Cajmere – Percolator Reworked  Soundscape and technical assistance Gert Beazar Outside eye Mesut Arslan With the support of Wisper Vzw, Mestizo Arts Platform / WIPCOOP, NTGent, Viernulvier, De Centrale, Stad Gent, Bij de Vieze Gasten.

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER en raadpleeg regelmatig de kalender: klik HIER

Mestizo Arts Platform