MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Zach Swagga & Junior Akwety

#workinprogress / #WIPCOOP2021

MY HOUSE is een voorstelling gebaseerd op dans en housecultuur, een dialoog tussen muziek en dans. Zach Swagga uit Mechelen en Junior Akwety uit Antwerpen coördineren voor het eerst samen een stuk, waarbij Zach de choreografie doet en Junior de muziek. Ze startten met dit project in 2020 en hadden al een paar residenties en showcases.

Opgegroeid in de hip-hop cultuur, had de kennismaking van House een grote impact op Zach. Met dit stuk wil hij laten zien wat HOUSE voor hem als persoon heeft gedaan op het gebied van vooroordelen, openheid, …

Zach Swagga liet zich in de jaren negentig inspireren door de artiesten Koffi Olomide, Michael Jackson en Mc Hammer en werd bekend met zijn show “Back to the Roots”. Hij richtte een band op genaamd Wake Up en startte de Kobo Power beweging. Hij heeft België vertegenwoordigd in de VS, Japan, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, enz.

Junior Akwety is een zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem over de hele wereld, van Los Angeles tot Kaapstad. De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS-producties: Malcolm X en Homme de La Mancha. Nu concentreert hij zich op zijn eigen projecten: een project met jongeren ‘Buren’, MY house en een project rond Rumba-muziek.

Performers: Veronique Mukendi, Rose Mukendi, Zach Swagga, Sacha Négrevergne / Regie: Junior Akwety  / Choreografie: Zach Swagga / Lichtontwerp: Cedric Duré + Junior Akwety  / Muziek: Junior Akwety
Mestizo Arts Platform