MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

BAD CHOICES

#workinprogress / #WIPCOOP2021

BAD CHOICES van Noémie Saintandré, Marguerite Neves, Nora Gabrovska, Ana Lekše & Josse De Broeck
Deze performance is gebaseerd op het bekende stuk van Igor Stravinsky en Charles-Ferdinand Ramuz: L’Histoire du Soldat. Het is oorspronkelijk geschreven voor een septet, acteurs en een danser, met teksten van Charles-Ferdinand Ramuz. Het verhaal gaat over een soldaat die een deal sluit met de duivel en alles verliest omdat hij meer wilde.

Met deze performance wil het collectief een coherent samenspel vinden tussen muzikanten (viool, klarinet, piano) en circusartiesten. Er zijn ook momenten van muzikale improvisatie.
Ze presenteerden reeds een work in progress op het Outside In festival in Mechelen.

De musici van het Vermeil ensemble (Noémie, Marguerite en Nora), klassieke musici die respectievelijk viool, klarinet en piano spelen, willen al lang van de al bewandelde paden van de klassieke muziekwereld afwijken en nieuwe concertvormen verkennen. De ontmoeting met Josse (drager, acrobaat) en Ana (luchtacrobate) in januari 2021 was voor hen de bevestiging dat andere artistieke wegen mogelijk zijn. Samen willen ze de grenzen van beide vakgebieden overstijgen naar een hybride kunstvorm. Bad Choices collectief bestaat nu uit 5 mensen. Ze kozen voor L’Histoire du Soldat als eerste ervaring omdat Stravinsky’s muziek heel boeiend, expressief en gevarieerd is. Bovendien kunnen ze zich geen beter jaar bedenken om met dit project te beginnen dan 2021, het jaar waarin het 50 jaar geleden is dat de Russische componist is overleden.

Nora Gabrovska – alumni van de National Academy of Music, Sofia, Bulgarije (Bachelor Klassieke Piano) en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Master Piano Performance). Pianodocente werkende in Mechelen en begeleidster van koor Lyric Music. Josse De Broeck – afgestudeerd aan de Academy of Circus and Performance Art te Tilburg, Nederland als partner acrobaat. Meegespeeld in SCREWS van Alexander Vantournhout en Carrying my father van THERETHERE Company. Maakt deel uit van collectief Familiar Faces, laureaat van CircusNext ‘18 – ‘19. Geeft les aan de Formation Pédagogique van Ecole de Cirque de Bruxelles. Marguerite Neves – Bachelor en Educatieve Master klarinet in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, verschillende jeugdorkesten, deelname aan het sociaal project “het OpmaatOrkest” als invalleerkracht klarinet. Ana Lekše – Bachelor in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Ljubljana, Slovenië. Licentie voor circusdocent BIC (Supervisor in circuskunsten), Leuven, België. Leerde de kunst van het poppenspel door Irena Rajh en Marjan Kunaver(Slovenië) en luchtacrobatiek door danser en luchtacrobaat Branko Potočan(Slovenië) en Esteban Vin(België). Docent luchtacrobatiek in Cirkus in Beweging(Leuven) en Circus en dans atelier Twist(Diest). Solo performer en luchtacrobaat bij groep Lyapunov. Noémie Saintandré – Master in viool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Pedagogische Master in viool aan het Koninklijk Conservatorium van Mons. Deelnemer aan de nationale jeugdorkesten van Frankrijk en Nederland. Stage in het Orkest van Opera & Ballet van Vlaanderen. Laureaat van de Prijs voor Kunst en Samenleving 2021.
Leraar muziekopwekking in Les Mots Passants te Antwerpen.
Violiste: Noémie Saintandré (Vermeil Ensemble) / Klarinet: Marguerite Neves (Vermeil Ensemble) / Piano: Nora Gabrovska (Vermeil Ensemble) / Aerial rope: Ana Lekše / Partner acrobatics: Josse De Broeck / Met de steun van STAD MECHELEN
Mestizo Arts Platform