MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Tister Ikomo

#WIPCOOP2020 #workinprogress #nzelanangai #dance #music #parcours

Choreographer, musician and dancer Tister Ikomo tells a personal story about his journey to Belgium. A story told by traditional and temporary movements, up cycled percussion and music.

NZELA NA NGAI’ / Mijn Parcours. In dit drieluik reis je mee van Kinshasa ‘La Belle’ naar België. Een dansvoorstelling over beproevingen, transformatie en strijd om erkenning. Via tot ritmisch slagwerk getransformeerd afval, traditionele en hedendaagse dansen en muziek vertelt choreograaf, muzikant en danser Tister Ikomo een persoonlijk verhaal.

Choreografie en dans – Tister Ikomo / Coach – Isnelle da Silveira. Met de steun van Danspunt, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform.

Tister Ikomo is danser, choreograaf en muzikant die in Congo door de verschillende provincies trok om de rijke traditie van de Congolese dansen te bestuderen. In Kinshasa is hij assistent choreograaf van het artistiek gezelschap Arumbaya. Hij werkte o.a. ook samen met Alain Platel en Fabrizio Cassol als danser voor de show Coup Fatal en als percussionist voor Sidi Larbi ..

Ontdek meer over Tister Ikomo: https://www.tisterikomo.com/ 

Raadpleeg de kalender voor speeldata, klik hier.

Pictures © Karolina Maruszak

 

 

Video: Hussein Shabeeb
Mestizo Arts Platform