MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

MAPping Mechelen

Vier Mechelse artiesten van verschillende disciplines, leeftijden en achtergronden namen het publiek mee op sleeptouw door hun stad. Aïtor Biedma (beeldend kunstenaar), Kirsten Mariën (theatermaakster), Youssef Saoudi aka ZigSag (rapper) en Bodé Owa (danser) gingen op onderzoek uit onder begeleiding van Leentje Vandenbussche (theatermaakster) en Kristin Rogghe (dramaturge). Hun uitgangspunt was de stad: ‘Wie ben ik in Mechelen? Welke invloed heb ik op deze stad? Hoe beïnvloedt de stad mij?’ Het resultaat van dit onderzoek verwerkten ze in een levendig artistiek parcours. Kirsten en Youssef (beiden 24 j.) groeven in hun kindertijd en zagen hoe hun wereld groter werd, Bodé (54) dook in de Mechelse geschiedenis, Aïtor (37) zocht samen met zijn zoontje het avontuur op in de stad.

De MAPping van Mechelen ging in première tijdens UiT zonder uitlaat op 21 september 2014. Op 29 en 30 november waren de performances opnieuw te zien tijdens GEN#WRLD. Kirsten en Youssef werkten in 2015 hun stuk van de performance verder uit tot de voorstelling TAPE IT.

Op #MAF15DEMUUR (17.10) werd het boekje, hun kaart van de stad, gepresenteerd en hernamen we de performance van Kirsten en Youssef: klik HIER
Op 30 oktober werd deze performance hernomen op de MAFfe Vrijdag in Mechelen: klik HIER

MAPping Mechelen is een samenwerking tussen Fiëbre/Arenberg (Mestizo Arts Festival), mmMechelen Feest (i.h.k.v. De mensen maken de stad) en t,arsenaal/GEN2020.

Leave a Reply

Mestizo Arts Platform