MAFfe Vrijdag in Mechelen

Het Cultuurcentrum van Mechelen breekt dit seizoen i.s.m. MAF het podium open voor nieuwe experimenten. Op deze MAFfe Vrijdag: twee jonge Mechelse projecten en een mix van electrotango en hiphop uit het Antwerpse.

PART I (20u00 – max. 50 p.)

19u30 DOORS [+ interventies door Wild at Heart]

20u00 [Theater] MAPping Mechelen: TAPE IT

Rapper Youssef Saoudi (aka ZigSag) en actrice Kirsten Mariën brengen hun jonge leven letterlijk in kaart. Een lege vloer wordt het canvas waarop ze de plekken in hun stad “tapen” die hun levensloop hebben bepaald, van hun geboorte tot het moment waarop ze achttien jaar worden. Met simpele middelen en met de artistieke talen waarin ze zich het beste uitdrukken – van hiphop tot intieme vertelling – nemen ze je mee op een reis doorheen hun herinneringen.
Openhartig en grappig, ontroerend en ontwapenend. Een ongewone ontmoeting tussen twee jonge talenten, die resulteert in een verrassende voorstelling over twee levens die zich afspelen in dezelfde stad maar een heel ander parcours afleggen. Of toch niet ? Voor jong en oud, vanaf 12 jaar.

Spel en tekst: Kirsten Mariën en Youssef Saoudi / Concept en regie: Leentje Vandenbussche / Dramaturgie: Kristin Rogghe /  Een productie van: t,arsenaal mechelen/GEN2020 en Fiëbre/Mestizo Arts Festival / Ontwikkeld i.h.k.v.: MAPping Mechelen / I.s.m.: H30 en CC Mechelen / Met dank aan: Rosa Casado en Mike Brooks

Meer info over MAPping: klik HIER

PART II (21u00)

21u00 [Dans] Wild at Heart: Move Me

Dit jong Mechels danscollectief is naar eigen zeggen een jungle of young creators. Ontdek deze jonge bewegende harten die beslist ook u aan het dansen te krijgen. Volg Wild at Heart op Facebook: klik HIER

Regie: Ellen Cobbaert en Laura Meuris / Met steun van: H30 artistieke werkplek

21u30 [Concert] El Juntacadáveres & NoMoBS: Electrotango meets hiphop

Naast een grote aanhang van het hiphopminnende publiek, veroverden de Kielse gasten van het populaire hiphopcollectief NoMoBS ondertussen ook menig hart met hun muziektheater-voorstellingen (o.a. Wachten op Gorro) en hun optredens in het TV-programma Café Corsari. El Juntacadáveres, een live band o.l.v. Enrique Noviello, brengt een mix van de traditionele tango-orkesten en de opstandigheid van de muziekscene van vandaag: tango, hiphop, rock, jazz, latin, … Beide groepen onderzoeken bovendien in enkele nummers samen wat deze clash of versmelting teweeg brengt!

Een samenwerking van MAF, t,arsenaal mechelen, H30 en CC Mechelen


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform