Boekpresentatie MAPping & TAPE IT (MAPping Mechelen)

Artiesten zijn speciale gebruikers van de stad. We bekijken de stad door hun bril. 4 artiesten onderzoeken hun stad. Het resultaat? Een artistiek parcours en een alternatieve stadskaart. MAPping. Antwerpen, Brussel, Mechelen, Buenos Aires, Mexico City, …

BOEKPRESENTATIE: MAPping Mechelen en Antwerpen (20u)

In 2014 startte het onderzoek in Mechelen en Antwerpen. In beide steden werd dit onderzoek weergegeven in een voorstelling die het publiek meenam in de stad. Bovendien werden er 2 boekjes met de alternatieve stadskaarten gemaakt. Vandaag presenteren we de 2 boekjes en kan je kijken naar het stuk dat Youssef en Kirsten in Mechelen uitwerkten en wat Nicolas Delalieux, Yentl De Werdt en Elli Severino Fernandes tot een voorstelling (MAPping Antwerpen) maakten op basis van het onderzoek van vorig jaar. < Meer info over het project MAPping: klik HIER >

Kom mee toasten op de eerste 2 artistieke stadskaarten: een collectors item!

‘TAPE IT’ (20u30)

MAPping Mechelen door Youssef Saoudi en Kirsten Mariën

Rapper Youssef Saoudi (aka ZigSag) en actrice Kirsten Mariën brengen hun jonge leven letterlijk in kaart. Een lege vloer wordt het canvas waarop ze de plekken in hun stad “tapen” die hun levensloop hebben bepaald, van hun geboorte tot het moment waarop ze achttien jaar worden. Met simpele middelen en met de artistieke talen waarin ze zich het beste uitdrukken – van hiphop tot intieme vertelling – nemen ze je mee op een reis doorheen hun herinneringen.
Openhartig en grappig, ontroerend en ontwapenend. Een ongewone ontmoeting tussen twee jonge talenten, die resulteert in een verrassende voorstelling over twee levens die zich afspelen in dezelfde stad maar een heel ander parcours afleggen. Of toch niet ? Voor jong en oud, vanaf 12 jaar.

Spel en tekst: Kirsten Mariën en Youssef Saoudi / Concept en regie: Leentje Vandenbussche / Dramaturgie: Kristin Rogghe /  Een productie van: t,arsenaal mechelen/GEN2020 en Fiëbre/Mestizo Arts Festival / Ontwikkeld i.h.k.v.: MAPping Mechelen / I.s.m.: H30 en CC Mechelen / Met dank aan: Rosa Casado en Mike Brooks

Meer info over MAPping: klik HIER

De voorstelling volgt op de Boekpresentatie van de MAPping van Antwerpen en Mechelen (20u).

In 2014 gingen Kirsten (theatermaker) en Youssef (rapper) samen met Aïtor Biedma (beeldend kunstenaar) en Bode Owa (danser) en onder begeleiding van Leentje Vandenbussche en Kristin Rogghe op onderzoek uit in hun stad Mechelen. De MAPping van Mechelen, een artistiek parcours door de stad, ging ihkv De mensen maken de stad in première tijdens UiT zonder uitlaat (21.10)Youssef en Kirsten werkten hun artistieke mapping van de stad samen uit. In 2015 zoeken zij samen verder naar de juiste vorm om hun gedeeld werk als voorstelling te laten touren.

MAPping Mechelen is een coproductie van Mestizo Arts Festival, mmMechelen Feest (i.h.k.v. De mensen maken de stad) en t,arsenaal/GEN2020.

Youssef Saoudi aka ZigSag is een Belgische rapper van Marokkaanse afkomst. Zijn eerste groep heette OMC en dan Fabuleuz. Begin 2009 onderging die een transformatie en zag C-RIEUS het levenslicht. In 2012 bouwde ZigSag samen met zijn broer Reda en vriend Jalal een eigen opnamestudio in H30, de Mechelse artistieke werkplek voor jongeren. Naast de studio hebben ze ook een eigen label, Renday-Vous Muzik en een radioprogramma bij Project Wolf: URBANsoundz.

Kirsten Mariën is een actrice, theatermaakster en schrijfster uit Mechelen, afgestudeerd van het KASK in Gent als Master in Drama. Ze speelde in voorstellingen van o.a. Het KIP, De Vieze Gasten en het Zweedse kunstenaarsduo Lundahl&Seitl en regisseerde voorstellingen met en voor kinderen in Roemenië. In opdracht van Luxemburg vzw bewerkte ze een kinderboek tot theatertekst. Ze focust zich verder op het schrijven van eigen werk.

++ VOORPROGRAMMA (20u): Een muzikale & literaire act van een muzikant van The Bobby James Family met schrijfster Astrid Haerens 


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform