WIPCOOP 2020 #WorkInProgress Antwerpen

 #WIPCOOP toont nieuw werk van Antwerps opkomend talent

Door Arenberg en Mestizo Arts Platform

12 en 13 november woon je in Arenberg Work In Progress bij van Antwerps opkomend talent. In totaal tonen een 8-tal artiesten of collectieven uit de Antwerpse scène elk maximaal 30 minuten uit hun Work In Progress voor een publiek van professionals en nieuwsgierige kijkers. Aansluitend gaan zij 1 uur in gesprek met een samengesteld gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks geniet het publiek van pitches over artistieke initiatieven uit de stad.

WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen. Het voornaamste doel? Nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen wanneer af.

WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten.

De Work In Progress vinden overdag plaats en zijn gratis. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden door de Covid-19 pandemie, werken we met reservaties gericht op de professionele sector. Voor vragen mail: mulanga@mestizoartsplatform.be

Work In Progress : 12 en 13 november. Afgewerkte voorstellingen (#Plays) die uit eerdere WIPCOOP edities voortkomen, kan je op meerdere dagen in het avondprogramma zien in Arenberg (-> zie www.arenbergschouwburg.be)