BRAINS 5.0 MURAL (dag 2)

Voor het Mestizo Arts Festival van 2015, #MAF15DEMUUR, namen we als thema: De Muur. In april organiseerden we in dit kader BRAINS 3.0 over Street Arts in Het Oude Badhuis. We gingen breed met allerhande street artists in gesprek over wat kunst buiten de muren maken of brengen betekent. Een belangrijk project dat we dit jaar op touw zetten is MURAL, de muur als canvas waarin hedendaagse muurkunstenaars in cultuurhuizen aan de slag gaan met werken van Mexicaans muralist Diego Rivera.

Tijdens BRAINS 5.0 MURAL/DE MUUR zetten we de gesprekken voort. Allerhande BRAINS delen hun visie en kennis rond de tafel op 27 & 28/10.

12-13u / Lunch (wp Zimmer)

13-18u / Rondetafelgesprekken 

Wat voor invloed hebben de bouwers van muren op onze dagelijkse routes binnen de stad? Gaan zij bewust om met deze rol en hoe kijken zij naar Street Arts? Wat zijn de mogelijkheden en grenzen van de muren om ons?

Muren zijn molecules van een stad of gemeente; het kleinste element dat al de eigenschappen van de identiteit en de logica bezit. Wat zijn vandaag de muren in onze steden (reëel/virtueel)? Wat zijn hun eigenschappen? Hoe werken ze voor ons? Hoe doen we ze werken? Muren bieden mogelijkheden of grenzen. Ze zorgen voor veiligheid en bieden vrijheid. Wat voor sommigen een drempel is, is voor anderen een canvas.

De ‘BRAINS’ die alvast aan tafel zitten: Katerine Clarke van MUF (Londen), Vlaams Architectuur Instituut, … (meer namen volgen)

>> Meer info over BRAINS en vorige edities: klik HIER


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform