MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Bilge Arkac

#workinprogress / #WIPCOOP2022

Wat is de werkelijkheid eigenlijk? WAKE UP zoekt het antwoord op die beroemde vraag die mensen zich hun leven lang stellen. Via de verschillende stadia van spiritueel ontwaken, de keuzes tussen goed en kwaad, een personage dat klem zit tussen de echte wereld en de droom, wil WAKE UP op een interactieve wijze het publiek goed laten nadenken over wat het meemaakt. In WAKE UP kaart Bilge thema’s als zelfreflectie, zingeving en identiteitsvorming aan.

Een personage ontwaakt telkens met een ander verhaal en reflecteert telkens over mensen, het bestaan, liefde, illusie, pijn, geluk en ego. Een gesprek met de innerlijke stem als het ware. Een stem die we te vaak negeren. WAKE UP is een reis naar de magische en mysterieuze innerlijke wereld van de mens. Want de zin van het leven is meer dan rekeningen betalen, het doen van dingen waar we niet gelukkig van worden en ons opwinden over kleine dingen. Iedereen stelt zichzelf van tijd tot tijd in vraag, reflecteert of lacht zo nu en dan en wie weet vindt zijn antwoord na het zien van deze creatie.

Wie weet, wat er ook gebeurt, dit spel zal op een dag ergens zijn doel vinden. Dat is wat ik wil geloven

Bilge Arkac is een theater-pantomime artiest en yoga-instructeur, geboren in België maar opgegroeid in Istanbul. Al sinds jongs af is ze gepassioneerd door de kunsten en volgde tal van cursussen zoals moderne dans, schilderen, piano en stemtraining. Op haar 17de verbleef ze een jaar in België en werkte toen voor het Brusselse Binfikir Turks Theater. In 2012 keerde ze terug naar Istanbul om een Pantomime opleiding aan het Staatsconservatorium van de Universiteit van Istanbul te volgen waar ze in 2016 afstudeerde.Tijdens haar studies deed ze aan straattheater, bracht ze haar eigen pantomimevoorstellingen op scène, nam ze deel aan performatieve kunstprojecten en werkte ze samen met een inclusief theatergezelschap voor mensen met een beperking. Drie jaar geleden vestigde ze zich terug in Gent waar ze werkt als yoga-instructeur en barista terwijl ze nieuwe artistiek werk blijft schrijven en ontwikkelen.

I think that every art project is an external reflection of the artist’s inner world, and I believe it’s time for me to meet the outside world.

 

 

EN//

 

Mestizo Arts Platform