MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

A Talk with MIKE PRO

 

Mike Pro toert met DE EIGEN LEGENDE, een eigenzinnige en actuele voorstelling. Ontdek in dit artikel meer over wat hem inspireert, zijn motivatie, …

Wat inspireert jou als kunstenaar?

Mensen die anders zijn en hiervoor uit durven komen. Ik hou van het gegeven dat iemand iets doet wat gedurfd is en hierin tegendraads een weg baant voor zichzelf. Mijn eigen verhaal en de drang er iets mee te willen doen is mijn drijfveer om te luisteren naar het stemmetje in mij en anderen hiermee te inspireren.

Hoe verliep jouw artistieke parcours tot hiertoe?

Ehm…hobbelig! Tijdens mijn carrière als rapper waren mijn teksten vooral gebaseerd op mijn frustraties. Het moest eruit en ik was toen totaal niet bezig met wat mijn omgeving hiervan dacht. In mijn huidige creaties zijn deze frustraties niet verdwenen, maar ik heb moeten leren nuanceren, zodat mijn verhaal meer context krijgt.

Wat dreef jou om DE EIGEN LEGENDE te maken?

“Hoe breng ik YouTube naar een podium?” zag ik als een nieuwe uitdaging. Het live entertainment gehalte zorgt voor een bepaalde energie die ik als brandstof gebruik om mijn verdere creaties voort te zetten. Dit is hetgeen wat mijn hart laat kloppen en geeft me het gevoel dat ik leef.

Waarin onderscheid jij jezelf van andere artiesten?

Voor ‘De Eigen Legende’ wil ik zelf in de stoel van maker kruipen. Ik wil mijn liefde voor theater mixen met mijn passie voor audiovisuele kunsten en technieken. Dit zou mijn trademark kunnen worden, wat mij vervolgens zal onderscheiden van mijn artistieke medecollega’s.

Wat is het verschil tussen jouw YouTube-kanaal en theater?

Eens dat de voorstelling er staat en ik ermee op toer kan, krijg ik bij elke voorstelling het gevoel dat ik heel mijn creatie telkens opnieuw ‘on the spot’ creëer. Ook vind ik de live reacties veel specialer dan de ‘likes’ of het uploaden van een video.

Wat is jouw favoriet stuk uit de voorstelling?

Dat is de intro, waarin ik jullie meeneem in mijn dagelijkse routine. Het pingpong-effect tussen mij en de beelden zijn goed afgestemd waardoor de visuals en mijn performance aan elkaar gewaagd zijn. De informatie die door artificiële intelligentie wordt gebracht, komt minder belerend over en maakt dat moeilijke onderwerpen zoals alchemie makkelijker te kauwen zijn.

If the sky is the limit. Wie zit er dan in jouw ultieme dream team?

Ik wil magie creëren. Mijn kop zit vol met ideeën die ik soms bijna letterlijk wil projecteren. Dus mensen of instanties die de middelen hebben om deze magie te creëren zijn onmisbaar. Als artiest heb ik sowieso feedback nodig van mensen die weten wat ik wil vertellen en een inschatting kunnen maken van de wereld rondom mij. Ik wil mensen raken en hun hart veroveren en ik voel dat ik het dichtst bij mijn emoties kom door de vrouw die mijn hart heeft veroverd. Zij is mijn zakelijke leiding, mijn psycholoog en zorgt voor de nodige zelfreflectie in mijn creatieproces.

Meer weten over De Eigen Legende? Klik HIER om de artiestenpagina van Mike Pro te bekijken met foto’s, teaser, bio … .

Een blik op enkele reacties uit het publiek:

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER en raadpleeg regelmatig de kalerender: klik HIER

Mestizo Arts Platform