MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

A Talk with ANNA BORODIKHINA

Ik wil ook tonen dat het normaal is dat je je soms nergens thuis voelt, maar dat er wel altijd hoop is.

 

Wat inspireert jou als kunstenaar?

Verhalen, die van mijzelf of anderen. De schoonheid en kracht van de mens in het algemeen intrigeert me en zet me aan het schrijven. Ook schrijf ik graag met een kritische pen over onze maatschappij in de hoop dat mijn verhalen ogen openen.

Hoe verliep jouw artistieke parcours tot hiertoe?

Onvoorspelbaar, soms zwaar om te combineren met werk en studie, verwarrend en eenzaam. Mijn parcours verliep hobbelig met pieken en dalen maar dat maakt het ook leuk, verrassend en het is het allemaal zo hard waard. Via het schrijven zette ik de stap naar podiumpoëzie en rolde ik in muziek maken, zingen en rappen, live stage beats maken met een loopstation, en belandde ik in het theater.  Ik denk dat je als artiest altijd je grootste fan moet zijn en er in moet blijven geloven dat het lukt, anders zal niemand erin geloven.

Wat dreef jou om NIEMANDSLAND te maken?

Ik wou deze voorstelling maken zowel voor mijzelf als voor anderen. Voor mijzelf omdat het een soort afscheid is van mijn grootvader, een zoektocht naar wie ik eigenlijk ben en mijn identiteit als allochtoon in België.  En de uitdaging om verschillende kunstdisciplines te mengen in een theaterstuk. Voor anderen, omdat ik mensen wil tonen dat deze verhalen er ook zijn, dat veel mensen datzelfde verhaal meemaken en omdat zulke verhalen niet altijd onder de aandacht komen. Ik wil mensen in gelijkaardige situaties een hart onder de riem steken, laten zien dat ze niet alleen zijn, dat het goed komt. Ik wil ook tonen dat het normaal is dat je je soms nergens thuis voelt, maar dat er wel altijd hoop is.

Wat is jouw favoriet stuk uit de voorstelling?

In het begin praat ik tegen mijn recent overleden grootvader over hoe het hier is in België. Ik vertel zaken die ik graag aan hem had willen vertellen. Het is een kwetsbaar moment voor mij omdat ik daar niet enkel sta als artiest. En het lied dat ik op het einde breng, vind ik heel leuk. Het heeft een positieve hoopvolle boodschap en herinnert je er aan dat je nooit moet opgeven.

Anna Borodikhina PLAYS de première van NIEMANDSLAND 25.10.2022 in Arenberg – info en tickets, klik HIER.

Meer weten over NIEMANDSLAND? Klik HIER om de artiestenpagina van Anna Borodikhina te bekijken met foto’s en bio.

 

→ Hou de vinger aan de pols en schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER en raadpleeg regelmatig de kalender: klik HIER

Mestizo Arts Platform