MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

collectief VanVer

#workinprogress / #WIPCOOP2023

In Corrumpuntur voeren Jarne Van Perck & Cynthia Verpoorten je mee doorheen het macabere proces van decompositie. Een angst voor de dood vormde de kiem voor Corrumpuntur maar evolueerde al onderzoekend naar een appreciatie voor het ontbindingsproces. Wat betekent het om dood te zijn?

Collectief VanVer exploreert beweging na de dood.Een danser verandert langzaam van levend wezen in een lijk, een lichaam dat lange tijd na de dood blijft voortbewegen in de grond. Registreer gedetailleerde lichamelijke transformaties en ervaar hoe met perceptie van tijd je blik op de dood verandert.

Jarne VAN Perck en Cynthia VERpoorten vormen samen collectief VanVer. VanVer onderzoekt voor hun artistieke praktijk alledaagse zaken zoals de dood, taal of intimiteit en wat die kunnen betekenen op het gebied van dans.
 Cynthia en Jarne studeerden beide Danser/choreograaf aan ArtEZ (NL, Arnhem). Vanuit onderzoek ontwikkelen ze dansvoorstellingen. In samenwerking met RADAR geven ze hun project vorm. Een eerste toonmoment vond plaats tijdens OUTSIDE INN festival. Met deze ervaring op zak duiken ze verder in het vorm-onderzoek. In Hofstade werd Corrumpuntur omgetuned tot wandeltocht en in Mechelen tot locatievoorstelling tijdens Open Monumenten Dag.

Choreografie: Jarne Van Perck & Cynthia Verpoorten / Dans: Cynthia Verpoorten / Partners: RADAR / Met de steun van de stad Mechelen, Rikkarokjes, Bierhandel Becq,  Joga studio Allround Zen, Croton, Mestizo Arts Platform & WIPCOOP.

Klik HIER om de website van collectief VanVer te bekijken – Om hen op Instagram te volgen, klik HIER

 

Mestizo Arts Platform