Programma 08.12 Work In Progress WIPCOOP Gent 2022

Ontdek wat er in de Gentse artistieke scène wordt klaargestoomd en ontwikkeld!

Donderdag 8 december geven Anne Kuit, Nadia AlHassanat, David Labi en Bilge Arkaç een voorproefje van het nieuwe werk dat ze aan het maken zijn.

Isil Biçakci zal last minute Bilge Arkaç vervangen die wegens ziekte niet zal kunnen presenteren. We zoeken een andere datum voor haar!

Elk van hen toont max 30 minuten van diens WORK IN PROGRESS. Daarna volgt een discussie met een groep dramaturgen, coaches, producenten en programmatoren over het gepresenteerde werk en de eventuele steun. Tijdens deze pauzes vertellen andere kunstenaars in Artist Talks het publiek over hun nieuwe initiatieven of projecten.

Join us! Kom naar WIPCOOP in NTGent Minnemeers, voor een mix van theater en multidisciplinair werk! Op het programma podiumcreaties in ontwikkeling over: queer-joy en gendereuforie, solidariteit, vervolging, migratie, spiritueel ontwaken, zingeving, identiteitsvorming, vader en zoon relaties, sociale verandering …

 

08.12 @ NTGent Minnemeers

10:00 – 10:30 // Geïnspireerd door het leven van een kip, vindt Isil Biçakçi een aantal opvallende overeenkomsten tussen de mensheid en haar gevederde vrienden. CAGE-FREE is een interactieve conceptuele voorstelling die start met observaties over het leven van een kip. Zachtjes leidt de voorstelling ons in een reflectie over ons eigen gedrag in de samenleving. Langzaam wordt duidelijk dat de omgeving die we voor kippen hebben gecreëerd eigenlijk ook voor ons geldt. Net zoals kippen onze slaven zijn, gekooid en onder druk gezet om te presteren, zijn wij evengoed slaven van ons eigen systeem. Met de nodige humor legt Isil de vinger op de wonde. Elke 24 uur leggen we ons metaforische ei. Als we dit niet doen, als we niet produceren, presteren of voldoen … wijst de maatschappij ons af.

10:30 – 11:30 // Artist Talks

11:30 – 12:00 // LEO is een genuanceerd-activistische solovoorstelling over wat het betekent om een zoektocht naar je eigen genderidentiteit aan te gaan; een reis die voert langs de alg die het begin van het leven op aarde aankondigt tot de gender-affirming-shop om de hoek. Maar LEO is vooral: een uitnodiging om die zoektocht te vieren. Want als er één ding is dat Anne Kuit opmerkt tijdens diens eigen tocht: ondanks het feit dat afwijken van de gendernorm de nodige hobbels met zich meebrengt, is het vooral een feest om te ontdekken wie je allemaal kan zijn en al bent. Via persoonlijke verhalen, filosofische overwegingen, maatschappelijke reflecties en dragking-acts komt Anne Kuit met LEO tot een theatraal pleidooi voor meer queer-joy en gendereuforie.

12:00 – 13:30 // Artist Talks & Lunch

13:30 – 14:00 // PIECES OF A MAN is een (auto)biografische monoloog over David Labi’s overleden vader, Marcello: een Libische Jood die als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde, opgroeide in Israël en zich later vestigde in Londen. Marcello bracht levenslange verwondering, waanzin, vreugde en pijn voor de mensen om hem heen. PIECES OF A MAN duikt in verschuivend verleden en een parallel heden met foto’s, clips van Marcello’s getuigenis over de Holocaust, anekdotes over soldaten, gangsters en casino’s… en vijf kostbare voorwerpen, die David op de een of andere manier is kwijtgeraakt.

14:00 – 15:00 // Artist Talks

15:00 – 15:30 // TEGENWOORDIG is een monodrama over solidariteit en migratie. Mariam verlaat haar thuisland en laat de oorlog achter zich waarin ze beide ouders verloor. Tussen de resten van haar geruïneerd huis staat haar bad, symbool voor het graf waarin ze haar verdwenen ouders begraaft. Haar bad, als symbool voor de boot die haar naar België voer. Haar bad, de plek waar ze zich verbergt voor mensen die haar uitbuiten onder het mom van solidariteit. Met dit verhaal over Mariam, neemt Nadia AlHassanat de term ‘Solidariteit’ onder de loep. TEGENWOORDIG is een oproep voor meer empathie, niet voor medelijden.

De Work In Progress vindt overdag plaats en de toegang is gratis. Deuren open vanaf 09:30.

Meer lezen over de artiesten en hun Work In Progress? Klik HIER om de artiestenpagina te raadplegen.

Ontdek ook nieuwe werken >> WIPCOOP #PLAYS in Gent 23 & 24.11 @ VIERNULVIER met Roxette Chikua: PARADIS. LE MONDE BLANC MODIFICATION + 01.12 @ Campo Victoria met Benno Steinegger & Jovial Mbenga: THE CHANCE TO FIND YOURSELF10.12 @ Bij De Vieze Gasten met Mike Pro: DE EIGEN LEGENDE

JOIN US!

Terug naar overzicht WIPCOOP 2022, klik HIER.

 

Mestizo Arts Platform