MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Première The One (Et Demi) Man Show – Salim Haouach & Pitcho Womba Konga

Een (bijna) one man show. Met een man, een échte. Anderhalve man als we lief zijn. Een halve als we kritisch zijn. Hoedanook, hij steelt de show. En daar houden de fans van. Sommigen zeggen dat hij hot is. En daar houden de fans van. En de vrouwen? Houden zij daarvan? Doet er niet toe. Of wel? Hij is het die het woord heeft, hij is het die gehoord wordt. Zo gaat dat als je een publieke persoonlijkheid bent, toch? Dan zeg je wat men van jou wil horen, niet? En zij dan?

Ja, ik ben bekend. Ik heb succes
. Ja, ik heb de eerste stap gezet
. En de tweede.

Man zijn. Succesvol zijn. Populair zijn. Volgers hebben. Dé man zijn. De aandacht vragen en krijgen. En dan initiatief nemen. Want dat doen echte mannen toch?

Deze soloperformance in regie van Pitcho Womba Konga biedt, in tijden van #MeToo, een ongezien en intrigerend inzicht in grensoverschrijdend gedrag en toxic masculinity.  Ze neemt het publiek mee naar het hart van het probleem.
De bijdrage van seksuologe Zina Hamzaoui en de soundscape van Laryssa Kim vermengen zich met het ontregelende spel van Salim Haouach en de stem van Nihale Touati.

Na de voorstelling (45 min.) volgt een (online!) nagesprek van 30 minuten (FR/NL) met Pitcho Womba Konga (regisseur en co-auteur van het stuk), Salim Haouach (acteur en co-auteur) en Zina Hamzaoui (vroedvrouw en relatietherapeute), gemodereerd door Kristin Rogghe (KVS-dramaturge).

The One (Et Demi) Man Show is een voorstelling uit de reeks Work In Progress WIPCOOP 2020 Plan B(ehind doors) die in première gaat!

Volg de livestream op 24/7 platform van KVS. Klik HIER voor info en tickets.

Een eerste co-productie van Ras El Hanout en KVS.

Fr gesproken / Nl boventiteld

Ras El Hanout werd meer dan tien jaar geleden opgericht door een groep Brusselse vrienden die geloven in theater als middel tot empowerment en dialoog. Intussen heeft het gezelschap, onder artistieke leiding van Salim Haouach, een eigen theaterzaal in hartje Molenbeek en toeren ze jaarlijks met verschillende voorstellingen. Op 10 jaar tijd maakten ze meer dan 30 theatervoorstellingen, die samen meer dan 300 keer speelden en meer dan 40.000 toeschouwers bereikten.

Posterbeeld: KVS – Foto’s WIPCOOP 2020 © Karolina Maruszak
Mestizo Arts Platform